Jeffrey Bakker beslist topper tussen Stadskanaal en Ter Apel

skn-ta1Eind vorig seizoen waren SC Stadskanaal en FC Ter Apel ’96 verwikkeld in een zware degradatiestrijd. Beide ploegen ontbeerden toen het vertrouwen en de kwaliteit om erin te blijven en dit resulteerde in een pijnlijke degradatie. Hoe anders was het gisteravond. Maar liefst 600 toeschouwers kwamen op de lichtwedstrijd af tussen de Kanaalstreekgenoten en zagen aan beide kanten vele nieuwe gezichten die een onderhoudende partij voetbal op de mat legden. Jeffrey Bakker werd de matchwinner en op basis van de tweede helft was dit terecht te noemen.

Sta-in-de-weg
Één van de nieuwe gezichten bij de Ter Apelers was de Georgische asielzoeker Bidzina Gugunishvili. Deze kleine, behendige middenvelder is kort geleden aan komen waaien en ontpopte zich gisteravond direct als één van de uitblinkers. Het was dan ook de nieuwkomer die al in de tweede minuut keeper Royce Geerlings op de proef stelde. Aan de andere kant liet Roy Feiken een schot los, die werd gepakt door de betrouwbare doelman Brian de Jonge. Even later was hij wel gezien, maar werd hij gered door de paal. Het tweede kwartier was voor de gasten, die via de snelle spitsen veel gevaar stichtten. Zo werd Daan Stam goed weggestuurd door Gugunishvili en werd zijn schot gepareerd door Geerlings. Even later kwam de bal na een prima aanval bij Ghazarjan, maar ook de kleine vleugelaar wist niet te scoren. Na een dik half uur werd Ter Apel dan wel beloond voor hun goede fase, weliswaar met wat hulp van Geerlings. De van WKE teruggekeerde aanvoerder Roy Hooiveld, die sterk speelde op het middenveld, loste een schot die via de handen van de keeper over de doellijn rolde. Op dat moment een terechte 0-1 voorsprong. De thuisclub ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker, maar Brian de Jonge bleek een grote sta-in-de-weg. Met een aantal goede reddingen hield hij zijn doel schoon en bij het rustsignaal van de goed leidende scheidsrechter Smits uit Musselkanaal was de stand nog steeds 0-1.

skn-ta
Doelpuntenmaker Jordy Geerlings wint een duel van Garik Ghazarjan. (Foto: Stoffer Bakker)

Fantastische goal
Terwijl er dauw hing boven het kunstgrasveld op sportpark Pagedal begonnen de blauwhemden sterk aan de tweede helft. Na één minuut zag Robert Oosting kans om uit te halen, maar zijn schot ging over de lat. Stadskanaal voerde de druk op en Ter Apel probeerde via de counter gevaarlijk te worden. Daan Stam kwam er nog eens gevaarlijk uit, maar nu was Geerlings de situatie wel meester. In de 56e minuut viel de gelijkmaker voor Stadskanaal, door een fantastische goal van Jordy Geerlings. Een afgeslagen bal nam hij in één keer op de pantoffel en zijn schot verdween onhoudbaar in de kruising: 1-1. Uiteraard ging de thuisclub hierna voor de volle winst, maar kwam het eerst nog goed weg nadat Geerlings een kopbal van Hooiveld van dichtbij goed pakte. Ter Apel kwam hierna niet meer onder de druk vandaan en kon ook niet veel meer dan tegenhouden. Dit leek lang goed te gaan, maar nadat Sten Vos eerst zijn kopbal gepakt zag worden was het Jeffrey Bakker die in de 82e minuut de wedstrijd besliste. Zijn schot passeerde een woud aan spelers en ook De Jonge kon de bal niet meer keren, waardoor de stand op 2-1 kwam. Trainer Rik Udema van Ter Apel probeerde met het inbrengen van de lange Joey Huizingh nog een punt uit het vuur te slepen, maar dit leverde geen grote kansen op en zo gingen de drie punten naar Stadskanaal.

Door deze overwinning staat de ploeg van Rick Slor nog steeds ongeslagen bovenaan en is de voorsprong op de Ter Apelers al zes punten. Echter biedt deze wedstrijd voldoende perspectief op een goede eindklassering voor de grensbewoners.

SC Stadskanaal – FC Ter Apel ’96 2-1 (0-1)

Scoreverloop: 31. Hooiveld 0-1, 56. J. Geerlings 1-1, 82. Bakker 2-1.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Zure nederlaag voor TEVV in Peize

Na zes keer winst op rij is TEVV zondag tegen haar eerste nederlaag van ...

Mussel wint van JVV zonder te overtuigen

In de eerste bekerwedstrijd stond op sportpark ‘De Slenk’ de wedstrijd tussen Mussel en ...

Onstwedder Boys maakt reuzensprong

Waar Onstwedder Boys pas vorige week de eerste overwinning boekte, stond Amicitia voor aanvang ...