Borger met ruime cijfers langs Mussel

M-BBorger heeft opnieuw een ruime overwinning behaald. In Mussel werd er met 1-5 gewonnen, al ging het lang niet altijd zo makkelijk als de eindscore doet vermoeden. Vooral de eerste helft, waarin Borger ver ondermaats presteerde, deed de thuisploeg zichzelf tekort. Uiteindelijk bleek het kwaliteitsverschil te groot tussen beide elftallen en zette Borger opnieuw een grote score neer.

Door Ronald Bulthuis

De start van de wedstrijd was niet goed aan de kant van Borger al had het na vier minuten al wel op 0-1 moeten staan. Mark Meinema kon alleen door op de goalie van Mussel, maar René Folkers bracht redding. Borger was erg slordig in balbezit en was niet fel in de duels. Mussel dat veelal de lange bal hanteerde kreeg een aantal levensgrote kansen om te scoren in de eerste helft.  Zo kon Arjan Ravling alleen op doelman Stefan Viel af, maar nadat hij de doelman was gepasseerd schoot hij de bal naast het lege doel. En Wim Wubs kon de bal zo binnentikken uit een voorzet, maar presteerde het om de bal van dichtbij over te krijgen. Nogmaals kon een speler van de thuisploeg alleen door, maar ook hij kon het niet afmaken. Tussendoor mistte Tim Scheltinga nog een goede kans om te scoren namens Borger. Het mocht een wonder heten dat het nog altijd 0-0 was gezien de vele kansen.

Luuk Kenter (midden) was drie keer trefzeker in Mussel...
Luuk Kenter (midden) was drie keer trefzeker in Mussel…

Na een half uur spelen viel dan toch de eerst goal en die kwam op naam van Jeffrey Spelten. De aanvaller schoof koeltjes binnen na goed voorbereidend werk van Luuk Kenter. Vijf minuten voor rust was Kenter zelf de doelpuntenmaker. Nadat een inzet van Spelten werd gekeerd door doelman Folkers tikte Kenter de rebound attent binnen. Een minuut later was het weer raak voor Borger en wederom was Kenter de doelpuntenmaker. Op aangeven van Spelten maakte hij zijn tweede van de middag. Mussel beloonde zich op slag van rust nog met een doelpunt van Raveling, al hadden dat er wel meer kunnen zijn.

In de tweede helft oogde Borger een stuk geconcentreerder en had het nauwelijks meer wat te duchten van Mussel. Direct na rust was het al raak en het was opnieuw Kenter die scoorde uit een fraaie pass van Spelten. Daarmee was de wedstrijd al vroeg beslist en leek de wedstrijd enigszins dood te bloeden. Kansen kreeg Borger overigens nog genoeg, maar de groenhemden kenden genade met de thuisploeg, die het de gasten niet meer moeilijk kon maken. Er zaten een aantal hele fraaie aanvallen bij aan de kant van Borger, maar helaas werden deze niet omgezet in doelpunten. Het duurde tot een kwartier voor het laatste fluitsignaal voordat er nogmaals gescoord werd. De 1-5 kwam op naam van Spelten, die na goed doorzetten scoorde met een hakballetje. Het laatste kwartier leken beide elftallen het wel goed te vinden en kabbelde de wedstrijd na het einde. De goed leidende arbiter vond het na negentig minuten wel welletjes en zo had Borger wederom een riante overwinning behaald.

Concurrenten Elim en Hoogeveen wisten hun wedstrijden ook te winnen en dus blijft de stand aan kop ongewijzigd. Volgende week wordt er niet gespeeld, waarna een week later op 25 oktober thuis de kraker tegen Elim op het programma staat. Als er naar de uitslagen gekeken wordt van beide elftallen kan dat weleens een fantastische en smaakmakende wedstrijd gaan worden.

Opstelling SV Borger: Stefan Viel, Wiljan Vos, Niek Scheltinga (77. Melvin Ottens), Sander van der Veen, Tim Scheltina, Martijn Ulenreef, Diederik Oosterwijk, Mark Meinema, Ruben Meereboer (56. Bart Ulenreef), Jeffrey Spelten en Luuk Kenter (77. Erik Joling)

Scoreverloop: 0-1, 30e min, Jeffrey Spelten, 0-2, 41e min, Luuk Kenter, 0-3, 42e min, Luuk Kenter, 1-3, 44e min, Arjan Raveling, 1-4, 46e min, Luuk Kenter en 1-5, 75e min, Jeffrey Spelten.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like