Gieterveen op voorsprong, maar nog geen punten

GieterveenGieterveen ging zondag op bezoek bij de andere groen- witten in 5E, namelijk Roswinkel. De ploeg van Aryan Doldersum leek de drie punten mee te gaan nemen, ware het niet dat de wedstrijd zeven minunten voor tijd gestaakt werd, na een, op het oog, zware blessure bij de tegenstander. De tussenstand was op dat moment 2-3.

Bij Roswinkel stond eindelijk aanwinst Stefan Nanu binnen de lijnen. De Roemeense oud-prof (46 jaar) maakte zijn langverwachte entree, maar maakte weinig indruk. Hij had het vooral druk met de tegenstander, dat in de eerste helft het betere van het spel had. Vooral Jerremy Weerts, vandaag voor het eerst in de basis, kreeg een aantal goede kansen, maar hij miste blijkbaar nog de scherpte. Ook Rideon de Vries had de openingstreffer op de schoen, maar voor een leeg doel zag hij zijn inzet geblokt worden. Twee minuten voor de rust kwam Roswinkel tegen de verhouding in op voorsprong en dit gebeurde op een discutabele manier. Terwijl de scheidsrechter de muur op afstand zette dacht de aanvoerder al te mogen schieten en tot ieders verbazing keurde de leidsman de treffer goed. Gieterveen had hierop een passend antwoord, want vanuit de aftrap was het Jorg Post die na een goede combinatie tussen Niek Drent en Bert Kupers via de paal raak schoot: 1-1.

Vier spitsen
Na rust hetzelfde spelbeeld, waarbij Gieterveen nog steeds moeite had met scoren. Zij hadden hier een penalty voor nodig, die werd toegekend na een overtreding op Weerts. Niek Drent wist hier wel raad mee en zette zijn ploeg een klein kwartier na rust op voorsprong. Een aantal minuten later was het eindelijk raak voor Jerremy Weerts, die na een assist van Niek Drent de 1-3 binnen tikte. Gieterveen vergat hierna de wedstrijd op slot te gooien door de score op te laten lopen. Zij kwamen zelfs nog in de problemen nadat Roswinkel met vier spitsen vol op de aanval ging spelen, maar keeper André van Dijken hield zijn doel schoon met een aantal prachtige reflexen. Op een toegekende penalty, veroorzaakt door Stefan van der Veen, had hij echter geen antwoord en daarmee bracht de aanvoerder de stand op 2-3.

Flinke blessure
Na twee doelpunten voor de Roswinkeler kapitein eindigde de wedstrijd voor hem in mineur. Zeven minuten voor tijd wilde hij de bal voorgeven, wat Weerts met een sliding wilde voorkomen. Het schietbeen kwam daarbij hard tegen de onderkant van de voet van Weerts, wat een flinke blessure opleverde. Uiteindelijk moest er een ambulance aan te pas komen om de speler van de thuisploeg af te voeren, waarna de stemming tussen beide teams ineens omsloeg. De scheidsrechter besloot hierdoor de wedstrijd te staken.

Inmiddels is gebleken dat de onfortuinlijke speler niets gebroken blijkt te hebben en er een zware kneuzing aan over heeft gehouden. De KNVB moet nog bepalen of de wedstrijd uitgespeeld dient te worden, ofwel de drie punten naar Gieterveen gaan.

Bron: v.v. Gieterveen