Titan elimineert Roden na strafschoppen

Titan nam de strafschoppen beter dan Roden en plaatste zich daardoor voor de volgende bekerronde.

Foto, Mike Oosting was de gevierde man door de winnende strafschop binnen te schieten.

Titan overleefde de poulefase in de beker met Protos, Raptim en DSC’65 als tegenstanders. De ploeg van Henri Goeree won alle drie de wedstrijden en plaatste zich daarmee voor de volgende ronde. In de eerste knock-out ronde ontvingen de rood-witten eersteklasser Roden op het eigen sportpark. Titan deed niet onder voor de bezoekers en trok uiteindelijk na strafschoppen aan het langste eind.

Trainer Goeree kon om uiteenlopende redenen deze middag geen beroep doen op Peter Stap, Mick Hendriks, Julian ter Veen, Tim Kollmer, Dennis Faber, Patrick Luiten en Rick Poede. Desondanks was de thuisploeg al snel gevaarlijk via Julian Bruining en Jos Smidt, maar nog zonder succes. Titan liet Roden veelal aan de bal, maar voornamelijk op eigen helft. Roden werd zelden echt gevaarlijk. Tot driemaal toe werd er vanaf twintig meter een afzwaaier geproduceerd en bij de inzet van Olivier van der Tuin wist doelman Remon Poede redding te brengen. Titan had ook een aantal mogelijkheden gecreëerd, maar kwam na bijna veertig minuten spelen pas op voorsprong. Jos Smidt gaf voor op Harm Jan Moesker die de bal tegendraads knap raak kopte: 1-0.

Strafschoppen brengen de beslissing

Na de rust bleef Titan de gevaarlijkere ploeg. Het had de marge kunnen verdubbelen via Bruining. Hij sneed naar binnen en schoot hard net langs de verkeerde kant van de paal. Vervolgens kreeg Titan nog een grote kans via Thijs Over, maar zijn inzet werd ternauwernood geblokt. Naarmate de tweede helft vorderde werden de ruimtes op het veld groter. Roden drukte Titan terug, maar kwam niet door de rood-witte defensie. Toch wisten de bezoekers op gelijke hoogte te komen. Een schot uit de tweede lijn werd van richting veranderd waardoor Poede de bal slechts kon keren. De rebound was een koud kunstje voor Colin Been: 1-1.

Strafschoppen moesten de beslissing brengen, al had Rowan Meijeringh dat nog kunnen voorkomen. De invaller kreeg een vrije schietkans, maar schoot jammerlijk over. Aan Titan zijde scoorden achtereenvolgens Nick Katoen, Harm Jan Moesker en Rick Hendriks vanaf de stip. Doelman Poede zag Roden eenmaal de lat raken en hij wist ook een inzet te keren. Mike Oosting, die speciaal voor dit karwei binnen de lijnen was gebracht, kon Titan naar de volgende ronde schieten. Hij stuurde de keeper de verkeerde kant op en trof doel. Daarmee was de stunt volmaakt. Titan gaat dus wederom in de zogenaamde koker. Titan vervolgt aanstaande zondag weer de competitie. Dan speelt het thuis tegen Raptim.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Zwaarbevochten overwinning voor Nieuw Buinen

Na de eerste overwinning van vorige week op Rolder Boys was het voor Nieuw ...

Nieuw Buinen verliest in Friesland

Nieuw Buinen heeft op bezoek bij Bergum drie dure punten laten liggen in de ...