Voorbeschouwing 15 en 16 november

Het is weer behelpen voor de echte voetballiefhebbers onder ons, want komend weekend staat er een inhaal- en bekerronde op het programma. In de praktijk komt het er op neer dat slechts een handvol Kanaalstreek-clubs in een officieel duel in actie komt. Want op TEVV na, vonden alle clubs die wij volgen al hun Waterloo in de bekercompetitie. En doordat de weersomstandigheden de achterliggende maanden voortreffelijk waren, zijn er amper wedstrijd afgelast. Daarom op zaterdag geen wedstrijden, en op zondag slechts drie. En één halve.

Want SC Stadskanaal gaat voor de tweede keer dit seizoen naar Barger-Compascuum. De ploeg van Rick Slor gaat tegen SVBC een 0-2 voorsprong verdedigen. Want dat was de stand op het moment dat Robert Oosting op 5 oktober na 47 minuten met een zware hoofdblessure van het veld moest, en de wedstrijd gestaakt werd. SVBC pakte na dat weekend vier punten in even zoveel duels, terwijl Stadskanaal tien punten verzamelde: schrijven de Knoalsters zondag niet opnieuw drie punten bij, dan heeft er een heus voetbalwonder plaatsgevonden.

Een andere competitiewedstrijd is die tussen PJC en SPW, die maar vast vooruit werken: zij zullen na dit weekend de eerste ploegen in de vijfde klasse E zijn met tien wedstrijden achter hun naam. Winst voor de mannen van Henry Meijerman zou overigens betekenen dat zijn gedurende één week de trotse koploper zullen zijn. Vorig seizoen misten de Knoalsters promotie op een haar, dit seizoen zullen ze opnieuw een poging doen. Wil Titan in de derde klasse D op kop komen, dan zal er ruim (drie goals verschil) gewonnen moeten worden van Bargeres. In een ander geval komen de rood-witten naast Valthermond, maar moet men de buurman op doelsaldo voor laten gaan. Kortom, niet veel wedstrijden, maar wel gaat het drie keer op ploegen die bovenin hun competitie meedraaien.

Een vierde ploeg die bovenin meedraait is TEVV. De geel-blauwen komen als enige Kanaalstreek-club in actie in de noordelijke districtsbeker. En daarin wacht een stevige opgave, want Peize is de tegenstander. Laat dat nu net de ploeg zijn die als enige TEVV wist te verslaan dit seizoen: op 26 oktober werd het 5-1 voor de Peizenaren. Verschil is wel dat de wedstrijd nu in Tweede Exloërmond wordt gespeeld, en in eigen huis zijn de mannen van Hans Kamphuis nog ongeslagen…

Bekerprogramma zondag 16 november:
TEVV – Peize

Programma zondag 16 november:
Bargeres – Titan

SVBC – SC Stadskanaal (restant, 43 min)
PJC – SPW

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Herman Scherpen blijft bij Nieuw Buinen

Herman Scherpen is ook volgend seizoen de hoofdtrainer bij Nieuw Buinen. Dat liet de ...