‘Rotmania’ bij SC Stadskanaal – Eext

SC StadskanaalTwaalf wedstrijden gespeeld, elf overwinningen, zestig doelpunten en zes tegendoelpunten. Dat zijn de uitstekende cijfers van SC Stadskanaal. Ook in de voorlaatste wedstrijd voor de winterstop was de ploeg van trainer Rick Slor oppermachtig en besliste het binnen een kwartier de wedstrijd. Want op dat moment hadden Robert Oosting en aanvalsleider Tristan Rotman al een streepje achter hun naam staan. In het restant van de ontmoeting met laagvlieger Eext kreeg de thuisploeg geen tegenstand, waardoor er uiteindelijk een 10-0 stand op het bord stond. 

Fireball
De meeste goals werden deze middag gemaakt door de gebroeders Rotman. Waar Tristan bekend staat om zijn scorend vermogen, werden de twee goals van Arnold enthousiaster ontvangen: vooral zijn tweede treffer, de 9-0 in de tachtigste minuut was een mooie. Het harde schot mocht met recht begeleid worden door de tonen van ‘Fireball’. Kort na deze treffer mocht broer Tristan zijn vijfde goal van de middag maken, waarmee de dubbele cijfers op het bord kwamen. Daarmee kwam een eind aan een zeer eenzijdige wedstrijd.

Plichtmatig
Zoals gezegd, binnen een kwartier stond het 2-0. En voorafgaand aan die goals kreeg Stadskanaal ook al enkele kansen. Vooral de combinatie tussen Denny Feiken (prachtige crosspass), Rodney Romney en Sten Vos had een betere afloop verdiend. Vos, die gedurende de wedstrijd een aantal keren als aangever voor een doelpuntenmaker fungeerde, bleek in deze wedstrijd het vizier niet op scherp te hebben staan. Overigens was het spel van de thuisploeg in de eerste helft bijzonder plichtmatig te noemen, waardoor de ruststand ‘slechts’ 4-0 was: Tristan Rotman haalde in de blessuretijd van de eerste helft twee keer de trekker over.

Tristan Rotman was niet te houden tegen Eext... (Foto: Stoffer Bakker)
Tristan Rotman was niet te houden tegen Eext… (Foto: Stoffer Bakker)

Doelgerichtheid
Na de thee was het opnieuw snel raak toen Sten Vos zijn collega-aanvaller Rotman bediende: zijn kopbal ging tegen de touwen. Met het inbrengen van Roy Feiken en Jeffrey Bakker kwam er halverwege de tweede helft meer dadendrang in de ploeg. Vooral Bakker is een speler die zijn snelheid en technische vaardigheid combineert met doelgerichtheid: in de toch wel korte periode dat hij in het veld stond, mocht hij zijn armen twee keer in de lucht steken. Rond de zeventigste minuut was Bakker trefzeker, waarbij zijn tweede goal genoteerd mocht worden als de mooiste van de middag. Roy Feiken kon zichzelf onderscheiden door op de paal te schieten en door Tristan Rotman zijn vijfde en de tiende van Stadskanaal te laten maken. 

Periodekampioenschap
Kortom, een zeer makkelijke overwinning voor Stadskanaal op een ploeg die het zeer lastig gaat krijgen in de strijd om handhaving. Voor de Knoalsters is de eerste prijs, een periodetitel, binnen. Na de winterstop kunnen de blauwhemden beginnen met aftellen tot het kampioenschap een feit is.

banner_cafede2

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

NWVV verliest ook nipt van Alcides

NWVV leed ook in de tweede competitiewedstrijd een nipte nederlaag, Alcides won met 2-3.

Borger verslaat Hollandscheveld in krankzinnig duel

Het had deze middag in Hollandscheveld alle kanten op kunnen gaan. Zo had de ...