Tom Meijers: “Winterstop en kerstplezier”

‘’Jingle bells, jingle bells, jingle all the way’’, het galmt door de woonkamer wanneer ik kijk naar de laatste aflevering van ‘De Wereld Draait Door’. De kerstboom staat weer in de woonkamer en flikkerende lichtjes versieren de halfdode coniferen in de tuin. Familie komt binnenkort weer langs om onze keukenkastjes leeg te eten en de laatste dagen van het konijn van mijn broer zijn geteld. Het is weer die tijd van het jaar. Het dringt meteen tot me door: “Potverdomme, het is alweer bijna kerst.”

Dat betekent: bevroren velden, thermokleding, koude tenen en het ultieme verlangen naar de warme douche na de training. Ik realiseer me op dat moment ook dat er iets om de hoek staat te kijken. Ik werp mijn timmermansoog erop en het blijkt de winterstop te zijn. Drie à vier weken geen voetbal: Sommige voetballers kijken ernaar uit, anderen hebben er een gruwelijke hekel aan. Ach ja, ‘hekel’ is natuurlijk wel een groot woord. Wie kan er niet van genieten om een keer een zaterdagnachtje door te halen in de kroeg? Ik zeker wel.

Desalniettemin houd ik van alles wat met voetbal te maken heeft. Ik kan evengoed genieten van FC Ter Apel ’96 – Stadskanaal als van Ajax – Feyenoord. Het gaat uiteindelijk allemaal om hetzelfde: plezier. Elke voetballer is, gepusht door paps of niet, als klein jongentje of meisje op voetbal gegaan voor zijn of haar plezier. Dat plezier wordt ons door die vervelende winterstop even afgenomen. Het worden vier voetballoze weekenden, maar als voetbal toch voor iets aan de kant moet worden gezet, dan maar voor kerst. Geniet van het heerlijke eten, de gezelligheid en alle kersthits die grijs worden gedraaid op de radio. Het zijn immers maar vier weekendjes.

Ik hoop dat Flappie het bij jullie thuis wel overleefd en sluit 2014 af met de mensen waarvan je houdt om 2015 goedgemutst in te gaan. Ik wens jullie alvast fijne feestdagen en een sportief 2015! Tot ziens!

Tom Meijers is voetballiefhebber. Dit seizoen komt Meijers uit voor eersteklasser Nieuw Buinen, nadat hij afgelopen zomer de overstap van de zondagtak van Ter Apel ’96 had gemaakt. Meijers zal in 2015 meerdere columns voor FC Kanaalstreek gaan schrijven.

Tom Meijers (in oranje) als speler van het Jeugdteam Kanaalstreek, samen met Ferdy Kuipers (Westerwolde)...
Tom Meijers (in oranje) als speler van het Jeugdteam Kanaalstreek, samen met Ferdy Kuiper (Westerwolde)…
  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

René Nijgh: “De macht van de KNVB”

De KNVB maakt er zo nu en dan een zooitje van! Dat is mijn ...

Ronald Bulthuis: Blik op de Eredivisie

Ajax lijkt op weg naar de titel Eindelijk was het dan zover, de wedstrijd ...

Gijs Klompmaker: “Het grote gevaar van een oefenwedstrijd”

Er zijn zeker vijftig teams in onze Kanaalstreek, die vergelijkbaar zijn met Borger zondag 2: ...