Arend Scholtens wil geen sms’jes ontvangen

SellingenHet zal niet vaak gebeuren dat een ploeg die na twaalf wedstrijden 54 doelpunten op de teller heeft staan, slechts op een zesde plaats staat. In de vijfde klasse E van het zondagvoetbal overkomt het Sellingen. Wanneer we de resultaten nader bestuderen zien we dat het gat met koploper Bareveld slechts vier punten is. En achttien doelpunten werden in twee wedstrijden gemaakt. Kortom: voetbal in de Kanaalstreek in optima forma. Volgens Arend Scholtens, die nu bezig is aan zijn tweede seizoen als trainer van Sellingen, gaat er na de winterstop nog wel het één en ander veranderen in de stand: “Alle spelers zijn fit waardoor we nu al elf wedstrijden met dezelfde basisopstelling kunnen starten. En we voetballen gewoon goed, dus wij gaan absoluut meedoen om de titel!”

Arend Scholtens…

Extra
Wanneer we Scholtens vragen naar de reden waarom Sellingen niet op het hoogste treetje staat, heeft hij hier wel een verklaring voor: “In de drie wedstrijden die we verloren hebben, kwamen we ploegen tegen die er een flinke dosis fysieke kracht tegenaan gooiden. Wij moeten het over het algemeen van onze voetballende kwaliteiten hebben.” En op dat gebied zit het wel snor in Sellingen. Scholtens hierover: “Vorig jaar hebben we een sterke tweede seizoenshelft gedraaid en pakten we bijna een periodetitel. In de zomer hebben we Rik Bos en Erik-Jan Veerbeek aan de selectie toe kunnen voegen. Bos kwam over van Titan en Erik-Jan is een gekende naam in de regio. Deze twee jongens geven het team echt wat extra.”

Duidelijke weg
Scholtens hanteert een duidelijke methode waarbij plezier, discipline en beleving centraal staan. Dit doet de 53-jarige vader van twee kinderen al enige jaren: “Tien jaar geleden ben ik als assistent-trainer begonnen. Ik raakte ‘besmet’ met het trainersvirus en heb me verder geschoold. Dat resulteerde in een eerste klus als hoofdtrainer bij BSVV in Bovensmilde. In 2013 heb ik de stap naar Sellingen gemaakt. Onlangs heb ik mijn contract met de club verlengd, dus van beide kanten is er het vertrouwen om verder te groeien!” En als het aan de Werkleider van Wedeka Bedrijven ligt komt deze groei er snel: “Het liefst zou ik dit seizoen promoveren. Maar als club moet er ook in de breedte gegroeid worden, want het tweede elftal speelt nu eigenlijk net iets te laag om een goede doorstroming naar het eerste elftal op gang te brengen.”

Hels karwei
Nog één keer bevragen we de oud-keeper over de vijfde klasse E. Op de vraag wie hij als grootste concurrent voor zijn ploeg ziet, noemt hij Wedde, Gieterveen en Westerwolde. “De breedte en fitheid van de selecties gaat in mijn ogen de doorslag geven. Kijk, het is een simpel verhaal: hoe meer trainingsarbeid je levert, hoe beter je voorbereid bent op de eindsprint in deze competitie. Ik zie ook wel dat het een hels karwei gaat worden om de titel in de wacht te slepen, maar ik heb er wel vertrouwen in.”

Discipline
Een interessant punt om op door te vragen is wat FC Kanaalstreek betreft, het punt ’trainingsarbeid’. Want is het niet zo dat de trainingsopkomst bij alle clubs achteruit holt? Wat Scholtens betreft is dat niet aan de orde bij Sellingen: “Met een gemiddelde opkomst van 15 spelers mag ik niet klagen! Makkelijk afzeggen is er ook niet bij, want we hebben de afspraak dat er met mij gebeld moet worden. Dus geen WhatsApp of sms, die het mogelijk maken om met een smoes weg te blijven.” En ander probleem ziet de oefenmeester wel. Dat is het helpen van het eerste elftal door spelers van lagere seniorenteams: “Ik ga graag met representatieve wissels op pad. Het eerste elftal is het vlaggenschip. Dat ik dan krijg te horen dat spelers uit het tweede elftal bedanken voor de eer, dan heb ik daar echt moeite mee!”

Verbeterpunten
Op een aantal verbeterpunten is Scholtens dus zeer tevreden over zijn werkgever. Met name de inzet van vrijwilligers wordt geprezen: “Alle randzaken zijn heel erg goed geregeld. Dan heb ik het over kleding, schone kleedkamers, goede velden en een kantine waar we goed verzorgd worden. Op voetbaltechnisch gebied zou de club echter wel eens wat meer ambitieus mogen zijn, en dit ook uit durven te spreken. Maar goed, we hebben het over een typische dorpsclub, dus daarin moeten we ook weer niet al te hard van stapel lopen!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Buinerveen én De Treffer willen het seizoen glans geven

In vijfde klasse E staat zondag hèt kelderduel van de Kanaalstreek op de agenda: ...

Ike Kremer: “Musselkanaal moet mee kunnen doen om de titel.”

Ike Kremer vindt dat Musselkanaal bovenin moet meedraaien dicht zijn elftal goede kansen toe.

René Nijgh: “Valthermond zit voor altijd in mijn hart”

Veel voetballers die momenteel actief zijn in de Kanaalstreek zullen wel eens jaloers kunnen ...