Peter Kroezenga: “De donkere kant van zaalvoetbal”

De gezellige tijd van het jaar is weer aangebroken, winterstop. Voor de ene amateurvereniging een reden om elke dag even naar de ranglijst te kijken, voor de ander het juiste tijdstip om de scherven bij elkaar te rapen en met frisse tegenzin te bedenken hoe we het seizoen gaan eindigen.

Het is ook de periode van een bijzondere hobby: zaalvoetbal. Je zult denken, zaalvoetbal en veldvoetbal, zoveel verschil kan er niet zijn. Ik zou zeggen: vraag het aan een voetballer. Voor diegene met een uitstekende techniek en een ernstige fetisj voor omschakeling kunnen de zaalvoetbaltoernooien niet lang genoeg duren. De ander is blij wanneer dit circus er weer op zit, omdat hij zich als een claustrofobische olifant in een schoenendoos voelt.

Helaas hoor ik zelf ook een beetje in die laatste categorie, ondanks dat ik dit seizoen begonnen ben met zaalvoetballen bij het negende team van zvv Madjoe in Groningen. Vrij regelmatig worden er toch wel degelijk wedstrijdjes gewonnen door dit team, dit heeft dan ook meer te maken met het niveau van de tegenstander. In een slechtste geval sta je tegenover een stelletje baltovenaars, of je hebt geluk en je directe tegenstander heeft zo’n uitgebreide omvang dat als hij zich heel snel omdraait z’n navel op zijn rug zit.

Ook scheidsrechters zijn van een bijzonder niveau en hebben vaak de leeftijd bereikt waarin het lijkt alsof ze hun hele leven straaljagers aangedrukt hebben, het is elke keer weer wel iets anders waar we om kunnen lachen. De nazit brengt, zoals verwacht, nooit verrassingen met zich mee. Gelukkig is het doel van het spelletje nog altijd hetzelfde, alleen een stukje kleiner…
 
Iedereen een fijne Kerst gewenst. En voor diegene die gaat zaalvoetballen: succes!!

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Peter Kroezenga: “EK”

Kent u dat pakkende liedje nog van Wolter Kroes? “We zijn er weer bij ...

Ronald Bulthuis: Blik op de Eredivisie

De personele problemen bij Ajax zaten er natuurlijk altijd een tijdje aan te komen. ...

Peter Kroezenga: “TKB uit”

Nu ik voor het eerst in mijn indrukwekkende voetbalcarrière in de regio Groningen acteer, ...