Zaalvoetbal zaterdag 3 januari

zavoEn we zijn los in het nieuwe jaar. Via deze weg wensen wij al onze volgers een voorspoedig 2015, waarin eenieder de nodige sportieve successen, maar vooral gezondheid mag verwelkomen! Voor de liefhebbers onder ons: de bal gaat morgen al weer rollen, namelijk tijdens de finale van het Kerstzaalvoetbaltoernooi in Gieten en tijdens de halve finale van het Protos Weering zaalvoetbaltoernooi. De Kanaalstreek is tijdens deze evenementen met drie clubs redelijk vertegenwoordigd.

Kerstzaalvoetbaltoernooi, Gieten
SC Stadskanaal is de enige ploeg uit de Kanaalstreek die zich wist te plaatsen voor de finale. Hierin is het, op basis van het eerder vertoonde spel, wel direct één van de topfavorieten. De verwachting is uiteraard wel dat de tegenstand in de finale aanzienlijk zwaarder zal zijn dan in de twee voorgaande ronden. Andere favorieten voor de toernooiwinst zijn SC Emmeloord en Muntendam.

In Gieten speelt Stadskanaal vanaf 19:00 uur eerst in een poule met SC Emmeloord en Annen. De winnaar van deze poule speelt om 22.16 uur de finale tegen de winnaar van de andere poule, met daarin Muntendam, Asser Boys en VAKO.

Protos Weering
In de halve finale van Protos Weering vinden we twee Kanaalstreek-clubs onder de 25 resterende teams. In sporthal ‘De Eendracht’ in Zwartemeer zullen Nieuw Buinen en TEVV de strijd aanbinden met SC Erica, Dalen en Lutten. De inzet is de poulewinst en de daaraan verbonden finaleplaats. De nummers twee van de vijf poules treden op 7 januari aan tijdens de tussenronde, waarin de zesde finaleplaats vergeven wordt.

Nieuw Buinen plaatste met gemak voor de halve finales: zowel in de voorronde als de kwartfinale werden alle wedstrijden gewonnen. Op basis van de resultaten uit het verleden gelden de Buunermonders in de halve finale als kanshebber. TEVV kon in de voorronde wel vier keer zegevieren, maar kon dit in de kwartfinale niet herhalen: met zeven punten gingen de Mondkers wel keurig als nummer twee door. De geel-blauwen zullen dus alle zeilen bij moeten zetten om sporthal ‘Angelslo’ te halen.

Op basis van de vorige ronden zal SC Erica de lastigste horde voor Nieuw Buinen kunnen worden. Ook de withemden wonnen tot nu toe al hun wedstrijden. De doelcijfers die zij hierbij produceerden zijn werkelijk indrukwekkend: in de acht gespeelde wedstrijden werden 49 goals gemaakt (17 tegen Erica ’86) en slechts vier tegentreffers geïncasseerd. Dalen deed het iets minder goed, maar verloor ook nog maar één wedstrijd: tegen hoofdklasser MSC werd het 1-5. De vijfde ploeg in de poule is Lutten: een derdeklasser uit Slagharen. Deze ploeg ging als nummer drie door naar de halve finale, maar wist in de kwartfinale wel HODO te verslaan én WVV op 0-1 te houden.

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Bekerloting 3e ronde districtsbeker

De loting voor de derde ronde van de districtsbeker is verricht.

Meer zondagvoetbal komend seizoen bij FC Kanaalstreek: Zondag 4e klasse D

Komend seizoen breidt FC Kanaalstreek ook het zondagvoetbal uit, met een kleine uitbreiding in ...

TransferTalk: nieuwe spitsen voor Musselkanaal

Jaarlijks veranderen diverse spelers én trainers in de zomerstop van club. FC Kanaalstreek zal ...