Gerben Beek: “Wij gaan geen strafschoppen meer missen!”

HOCIJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 en 25 januari aan de tweede helft van het seizoen. Voor FC Kanaalstreek reden genoeg om samen met een aantal spelers en trainers nog even terug te blikken op het eerste deel van het seizoen. Maar uiteraard is de blik vooral op de toekomst gericht: wat gaat de rest van deze voetbaljaargang de verschillende teams brengen? 

Met een tweede plaats in de vijfde klasse F is er geen vuiltje aan de lucht voor fusieclub HOC. De geelhemden, ontstaan na het samevoegen van Hunso (Exloo) en Oring (Odoorn) zijn bezig aan hun derde seizoen, en na een achtste en een vijfde plek lijken de mannen van trainer Jans Spiegelaar klaar voor een stap omhoog. En dat is iets waar Gerben Beek maar al te graag aan mee wil werken: “We staan één punt achter de koploper, maar Pesse heeft nog een wedstrijd in te halen. Maar een kampioenschap is wel een haalbare kaart. Het moet ook, want wij willen zò graag weg uit die vijfde klasse!”

Gerben Beek...
Gerben Beek…

Goede basis
En dat men er goed voor staat is uiteraard de eigen verdienste, maar toch kan Beek een aantal momenten benoemen waarop de HOC’ers zichzelf in de vingers hebben gesneden: “Natuurlijk geldt in het in de sport niet, maar wanneer ik de wedstrijd tegen EEC bijvoorbeeld neem. Daarin missen we bij een gelijke stand in de laatste tien minuten twee strafschoppen. Twee! Dat is toch onvoorstelbaar. En tegen HHCombi geven we maar zo een 2-0 voorsprong weg en staan we met legen handen.” En dus had HOC inderdaad als koploper aan het Kerstdiner kunnen gaan, wat op basis van de doelcijfers wellicht ook terecht was geweest. HOC is immers de ploeg met de minste tegengoals en de op één ploeg na meest gescoorde goals. 

Toekomst
Wanneer we Beek, die dit seizoen al vijf goals voor zijn rekening nam, vragen naar de nabije toekomst dan is hij positief gestemd: “Wanneer we het goede spel overeind houden, maar de knullige momenten eruit weten te halen, dan heb ik alle vertrouwen in een goede afloop. En dat heeft onze trainer ook, want hij heeft onlangs zijn contract verlengd!” En dus maken Spiegelaar en zijn ploeg zich gezamenlijk op voor een tweede seizoenshelft waarin niet minder dan vijf Kanaalstreek-derby’s wachten. Voor Beek zijn dit echter wel de krenten in de pap. “Derby’s zijn de mooiste wedstrijden. Je speelt dan regelmatig tegen jongens die je kent en dat is leuk.”, zo besluit de man die tegen Kanaalstreekgenoot Buinerveen drie keer trefzeker was.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Sten Vos snakt naar de tweede klasse

Ondanks dat Sten Vos diabeet is, is hij dagelijks met sport bezig. Want naast ...

Jongensdroom Dennis Katoen werkelijkheid

Voor Dennis Katoen kwam afgelopen zondag een jongensdroom uit in Zuidwolde. Want de eerstejaars ...

Terug in de tijd: Heldenrol voor Chris Doppler bij rentree

Chris Doppler vertolkte tegen De Heracliden een heldenrol en stopte een strafschop.