Koomans trefzeker bij Nieuw Buinen

Nieuw BuinenNieuw Buinen heeft de competitie hervat met een ruime overwinning op SC Joure. De Friezen kwamen er op sportpark Buunerdrome niet aan te pas en mede door twee doelpunten van Wessel Koomans eindigde het eenzijdige duel in 5-1.

Mooie boogbal
De talentvolle Wessel Koomans was deze middag de vervanger van de geschorste Robert Hamming en de oud-Nieveenster deed gelijk van zich spreken. Met één doelpunt voor en één na de rust had hij een groot aandeel in de score, die door Koen Hateboer werd geopend met een mooie boogbal over de ietwat kleine keeper van SC Joure. In de tiende minuut viel, geheel tegen de verhouding in, de gelijkmaker namens de Friezen, maar vier minuten daarna stelde Koomans orde op zaken. Na een prachtige combinatie tussen Koen Hateboer en Bruce Tunjanan schoot de jonge middenvelder de 1-1 binnen. Vijf minuten voor het rustsignaal gooide Nieuw Buinen de wedstrijd op slot door een doelpunt van Gert Lukens. Na een overtreding op Koen Hateboer mocht de specialist aanleggen voor een vrije trap en hij faalde niet: 3-1.

Half dozijn
Na rust eenzelfde spelbeeld, met SC Joure dat de thuisploeg onder druk wilde zetten, maar Nieuw Buinen kwam hier veelal voetballend onderuit. Bijna tien minuten na de thee kwamen de gasten met tien man te staan, nadat Visser rood kreeg vanwege natrappen. Nieuw Buinen schroefde hierna de score nog op naar 5-1 door doelpunten van Thijs Hateboer die een voorzet van Reuvers binnen werkte en een fraai afstandsschot van Koomans. Invaller Nick Oosting had het halve dozijn vol kunnen maken voor de gastheren, maar vrij voor het doel mikte hij over.

Opstelling Nieuw Buinen: Robert Smit, Gerry Snip, Gert Lukens, Franck Middelkamp, Brandon Meems, Bruce Tunjanan (Nick Oosting) Erwin Aukes (Tom Meijers) Wessel Koomans, Mike Reuvers, Koen Hateboer, Thijs Hateboer (Ronald Horlings)

Scoreverloop: 1. Hateboer 1-0, 10. Westra 1-1, 14. Koomans 2-1, 40. Lukens 3-1, 57. Hateboer 4-1, 68. Koomans 5-1

Gele kaarten: Gerry Snip en Thijs Hateboer

Rode kaart: 53. Visser (SC Joure)