logo_tevvTEVV heeft na de 3-0 nederlaag bij Actief uit Eelde, de aansluiting met mede-kampioenskandidaat Germanicus verloren. De ploeg uit Tweede Exloërmond ziet zelfs Annen, waarvan de ploeg van trainer Hans Kamphuis de vorige week verloor, tot drie punten naderen. Dus TEVV moet nu alle zeilen bij zetten om niet in een vrije val te geraken en in elk geval een plaats die recht geeft op een periodetitel te waarborgen. Daarbij lijkt een plaats bij de eerste drie gegarandeerd, maar nu moet het ritme van de eerste seizoenshelft worden opgepakt.

Snelle achterstand
De wedstrijd in Eelde-Paterswolde begon slecht voor de geel-blauwen. Hans Kamphuis moest voor aanvang behoorlijk puzzelen om zijn opstelling voor elkaar te krijgen. Het gemis van vier belangrijke spelers werd de ploeg echter te veel. Voor dat men in de gaten had, dat de wedstrijd was begonnen knalde Thomas Mirck de thuisploeg naar een 1-0 voorsprong. TEVV-doelman Wim Kok moest nog een paar fantastische reddingen verrichten om de schade te beperken. Na twintig minuten kwamen de Exloërmonders wat beter in hun spel en het leverde direct gevaar op voor Actief-doelman Ron Meijer. Een fraaie voorzet van Ayhan Bas kwam net niet bij Oguzhan Altun om de gelijkmaker te scoren. Maar aan de andere kant had de Mondker defensie de handen vol aan Actief-spits Steven de Blok.

Vruchteloze counters
Na de thee kwam TEVV beter uit de startblokken en er kwam wat meer druk op de Actief-defensie. De counters vooral via de al genoemde Steven de Blok , waren echter minstens zo gevaarlijk.  Wim Kok moest nog een paar goede reddingen verrichten om de nummer twee van de ranglijst in de race te houden. Scheidsrechter Beijert, die echter uitstekend floot, zag een overtreding op TEVV-er Jurnel Rojer over het hoofd en de bal belandde bij Actief linkerspits Hanna Mourad, die wel raad wist met dit buitenkansje: 2-0.

Geen aansluitingstreffer
De ploeg van TEVV-coach Hans Kamphuis probeerde nog het tij te keren. Jan Jaap Wever kwam een keer op links door en gaf een prima voorzet op Jurnel Rojer, die de bal over de lat tilde. Daarna was het de beurt aan de TEVV-spits zelf, die alleen op doelman Ron Meijer kon afgaan, maar de bal verdween naast het doel. Even later kwam Jurnel Rojer alleen voor de doelman, maar vergat de bal over de liggende goalie te stiften. Zo speelden de Mondkers een verloren wedstrijd. Toen Steven de Blok er in de slotfase ook nog vanuit een vrije bal de 3-0 van maakte was de koek voor de geel-blauwen helemaal op. Op slag van het eindsignaal moest zelfs de lat nog erger voorkomen.

Bekerduel
De komende week kan TEVV het blazoen weer wat oppoetsen door thuis  in de bekerwedstrijd tegen GRC Groningen te gaan winnen. Deze wedstrijd begint donderdag 19 februari om 20.00 uur en bij winst is de ploeg bij de laatste zestien.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website