Slechte generale repetitie voor HOC

HOCHOC maakt tot nu toe een aardig seizoen door, en de plaats op de ranglijst die de ploeg bij het ingaan van de winterstop innam bood perspectief. Maar trainer Jans Spiegelaar wist ook heel goed dat de eerste wedstrijden na de winterstop van groot belang zouden zijn. Want met de ontmoeting met koploper IJhorst in het vooruitzicht was het zaak om in de aanloop daar naartoe geen schade op te lopen. Hoewel dit niet lukte, werd het gat in de ranglijst met directe tegenstander Balkbrug niet kleiner: 1-1.

Zoeken
Voor beide ploegen was het in de beginfase een kwestie van zoeken. HOC had bij de hervatting van de competitie een nederlaag geleden tegen EHS ’85 en ook Balkbrug was al niet meer schadevrij. HOC was de eerste ploeg die de schroom iets van zich af gooide, en op zoek ging naar het doel: de eerste kans van de middag was voor Chris van Ewijk, maar hij faalde in de één tegen één situatie met de doelman van de bezoekers. Kort daarna bediende Van Ewijk zijn ploeggenoot Richard Wiggers, maar de clubtopscorer had zijn vizier niet op scherp staan. En waar de gastheren iets van een overwicht afdwongen, maar niet scoorden, was het aan de andere kant van het veld wel raak: 0-1.

Wijziging
Met Rik Buiter als spits probeerden de geel-zwarten in het tweede bedrijf de zaken om te draaien. Maar het spel was na de hervatting van een bedenkelijk niveau: veel balverlies en overtreding was datgene dat de heren voetballers de aanwezigen voorschotelden. Bij twee van deze overtredingen raakten spelers van HOC geblesseerd. Tel hier de eerder uitgevallen Gerben Beek bij op, en Spiegelaar kon drie gedwongen wissels doorvoeren. Ondanks deze tegenvallers toonde de thuisploeg veerkracht, wat hen uiteindelijk een punt bracht: het was Rik Buiter die een vrije trap van Mark Drent verzilverde. In de slotfase was Wouter Heine dichtbij de winnende treffer, maar een Balkbrug-speler keerde zijn inzet op de doellijn.

Koploper
Een onnodig puntverlies voor de combinatieploeg uit Exloo / Odoorn, die komende zondag op bezoek gaat bij koploper IJhorst. Winnen is het enige waar de geelhemden iets aan hebben, want bij alle andere resultaten zal het gat simpelweg te groot blijven of worden.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Veelerveen heeft ook geen moeite met DWZ

Veelerveen blijft foutloos in de zondag 5e klasse C en wist ook DWZ aan ...

Ter Apel ’96 daalt af, Stadskanaal leeft nog

Ter Apel ’96 is gisteravond gedegradeerd naar de vierde klasse. In eigen huis verloren ...