Geen loon naar werken voor Nieuw Buinen

NBHet echte vuurwerk rond de ontmoeting tussen WVV en Nieuw Buinen kwam na afloop van de wedstrijd voor rekening van de supporters van de thuisclub. Zij ontstaken een partijtje siervuurwerk om de overwinning in de laatste thuiswedstrijd van 2015 te verwelkomen. Een 2-0 overwinning op Nieuw Buinen, dat aan zeer moeizaam seizoen bezig is. Nieuw Buinen kwam naar Winschoten om de schade beperkt te houden en van daaruit zoeken naar mogelijkheden om tot een stunt te komen. Dit lukte de oranjehemden niet, maar er moet gezegd worden dat de ploeg van Eric Lippold best een puntje verdiend had.

Organisatie en inzet
Het recht op een punt werd niet direct op basis van het veldspel in balbezit verkregen, maar op basis van de organisatie en inzet. Nieuw Buinen trad aan met de van een schorsing terug gekeerde Samad Faraouni. De technicus nam zijn vertrouwde plaats op het middenveld in, maar kon zijn stempel niet op het spel drukken. Dat gold al helemaal voor Thijs Hateboer, want de aanvaller meldde zich te laat in Winschoten, waardoor een plaats in de dug-out zijn deel was. Het aanvalsduo werd hierdoor gevormd door Arnoud Bentum en Muhammed Yuksel. Laatstgenoemde was in de eerste helft feitelijk de enige speler die kansrijk was.

Vechtende Hamming
Eén keer leek Yuksel te gaan profiteren van een zeldzame miscommunicatie in de Winschoter defensie en na ruim twintig minuten spelen kon de aanvaller op aangeven van Robert Hamming alleen richting doelman Akbas gaan. De inzet van Yuksel belandde in het zijnet. Met Hamming is één van de sterkhouders van vandaag benoemd: de duels die de ijzervreter met spelmakers Marcel Smit, Kevin Wiegman en Bert-Jan Haaijer uitvocht waren heerlijk om naar te kijken. Compliment mag er in dit kader uitgaan naar scheidsrechter Ter Horn, die de wedstrijd prima aanvoelde en zorgde dat de bij vlagen mannelijke wedstrijd niet uit de hand liep. Een wedstrijd die vooral in de eerste helft wellicht wat achterbleef bij de verwachtingen.

0
WVV viert de 1-0, Muhammed Yuksel (r) treurt…

Angel eruit
WVV, dat aanvaller Martijn Drent miste, is over het algemeen de makkelijker voetballende ploeg, maar doordat Nieuw Buinen vroegtijdig druk zette kwamen de rood-zwarten slecht in het spel. Marcel Smit werd in bedwang gehouden, waarmee de angel er voor een deel uit was. Brandon Meems had daarentegen wel de handen meer dan vol aan Bert-Jan Haaijer, vandaag uitblinker aan de zijde van de gastheren. Het was dan ook Haaijer die na iets meer dan een half uur spelen de score opende. Hierbij moet wel worden benadrukt dat het hier een zondagsschot betrof dat doelman Robert Smit te machtig bleek. 

Toeslaan
Na de thee maakte Yuksel plaats voor laatkomer Hateboer, die na vijf minuten een kans kreeg op een treffer. Een corner werd door Hateboer richting doel gevolleerd, waar Nick Berends de bal bijna doeltreffend verlengde. Nieuw Buinen begon de tweede helft goed, net als dat het in de eerste helft WVV niet liet voetballen. In deze fase had Nieuw Buinen toe moeten én kunnen slaan, maar een fraaie aanval via Wessel Koomans, Arnoud Bentum en Tom Meijers kon niet in een doelpunt worden omgezet. En zoals zo vaak zit het een hoog geklasseerde ploeg dan mee: een uitglijdende Hamming kon een bal niet wegwerken, waarna Marcel Smit de bal van grote afstand met een boog over doelman Smit in het lege doel plaatste. 

Hoopgevend
Hiermee was de wedstrijd gespeeld en moest Nieuw Buinen haar vijfde nederlaag van het seizoen incasseren. Toch zal de wedstrijd in Winschoten de spelers van de oranje-witten geen slecht gevoel hebben bezorgd. Wanneer de inzet in de resterende wedstrijden op hetzelfde niveau blijft en er in de aanvallen iets meer vernuft en overtuiging wordt gelegd én er een doelpuntenmaker opstaat, dan kan dit Nieuw Buinen met gemak meespelen om een plaatsje in de linkerrij van deze klasse. 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Blik op 2L: ASVB – Peize in 1 minuut

ASVB kreeg met name voor de thee een aantal mooie kansen, maar scoorde niet. ...

Borger verslaat in extremis koploper WVV

Borger won in de dying seconds van koploper WVV en is weer volop in ...

SETA op karakter langs Erica ’86

Afgelopen zaterdag stond er voor het eerste elftal van v.v. SETA een belangrijke wedstrijd ...