Weekend-overzicht: zondagvoetbal

TitanDe strijd om het kampioenschap in de derde klasse D gaat tussen Valthermond en Titan, zoveel is onderhand wel duidelijk. Na de overwinning in de onderlinge wedstrijd vorige week, won Titan ook het vervolg. In eigen huis werd CEC met duidelijke cijfers verslagen: 3-0. Namens de rood-witten waren Bennie Jeurissen, Sonny Koops en Harm-Jan Moesker trefzeker. De overwinning voor Titan kwam overigens niet zonder inspanning tot stand. De bezoekers lieten de ploeg van Henri Goeree niet voetballen en zetten doelman Mark Braams een aantal keren aan het werk. Na de rust wist de titelkandidaat dan toch het verschil te maken. Uit een corner van Willem Prins was het Moesker die scoorde. Een kwartier later stond de eindstand op het bord. De volgende uitdaging voor de club uit Nieuw-Weerdinge is Twedo, op dit moment middenmoter in 3D.

GietenEen treetje lager, in de vierde klasse D, blijft Gieten in het spoor van de koploper (Stadskanaal) en de runner-up, Ter Apel ’96. Door in het duel met Schoonebeek de thuisploeg te verslaan brachten de mannen van Jouke-Jan Meertens het gat op negen punten. Hiermee kan met grote zekerheid worden gesteld dat Gieten, samen met de twee eerder genoemde clubs, de strijd gaat strijden om de twee plekken die recht geven op rechtstreekse promotie. In de wedstrijd tegen Schoonebeek was Geir Lutjes opnieuw het goudhaantje voor de rood-witten: hij maakte beide treffers in het duel. Eén keer scoorde Lutjes voor de thee, toen Gieten heer en meester was en één keer deed hij dit na de rust. Op dat moment was de wedstrijd iets meer in evenwicht. Voor Lutjes wordt het langzamerhand een zeer productief seizoen: momenteel staat hij al op 19 treffers.

Woortman

SellingenIn aanloop naar de topper tussen Westerwolde en Sellingen (komend weekend) boekten beide ploegen een overwinning. Voor Sellingen bleek de treffer van Ynze Komduur tegen BNC drie punten waard. De ploeg van Arend Scholtens was gewaarschuwd, want de eerste ontmoeting tussen beide ploegen ging met 5-2 verloren. Sellingen begon vlijmscherp en vol op de aanval spelend verzuimde het in het eerste half uur om ruim afstand te nemen van de Finsterwolders. Pas in de tweede helft kwamen de bezoekers op voorsprong. Mede door een aantal gemiste kansen, waaronder een strafschop kreeg de wedstrijd niet de uitslag die het verdiende. Maar voor de geel-zwarten waren de drie punten het belangrijkste.

WesterwoldeWesterwolde had een stuk minder moeite met Oldambster Boys. De koploper zette dubbele cijfers op het scorebord, en hoefde zelf maar één treffer te incasseren. De eindstand was derhalve 10-1. Martin Smit, Roy de Jong en Rik te Velde maakten allen een hattrick. Voor Westerwolde en Sellingen zal het vizier echter gericht zijn op aanstaande zondag. Het verschil tussen beide ploegen is vijf punten in het voordeel van Westerwolde, maar de Vlagtwedders speelden twee duels meer. 

EECIn de vijfde klasse F doen nog twee clubs uit de Kanaalstreek mee om de titel: EEC speelde de topper tegen IJhorst. De Eesenaren konden de wedstrijd niet in winst omzetten, maar blijven op basis van het aantal verliespunten wel de grote favoriet voor het kampioenschap. In de wedstrijd, die in 2-2 eindigde, opende Julian Addink met een eigen goal de score in het voordeel van IJhorst. Kort daarna kon Durk Vos vanaf elf meter succesvol aanleggen voor de gelijkmaker. Een tweede achterstand werd vijf minuten voor het eindsignaal ongedaan gemaakt door Mark Wanders. Durk Vos speelde het duel niet uit: de aanvaller kreeg twee gele kaarten en moest het veld verlaten.

BuinerveenEén van de naaste belagers van de ploeg van Chiel Boeser is EHS ’85. De Emmenaren traden aan tegen laagvlieger Buinerveen. Het elftal van Ludie Hulshof kon haar streekgenoot geen dienst bewijzen en ging op vreemde bodem roemloos ten onder: 6-1. Namens de blauwhemden wist Bert Timmermans het doel te vinden. Op slag van rust betekende zijn treffer de 3-1. De drie treffers van de thuisploeg werden in een tijdsbestek van twintig minuten gemaakt. Ook na rust bleek het kwaliteitsverschil te groot en moesten meerdere tegentreffers geslikt worden. Volgende week wacht VIOS O, dat twee plaatsen boven Buinerveen staat.

HOCDe tweede titelkandidaat uit de Kanaalstreek is HOC. De geelhemden speelden tegen DOS ’63 en versloegen deze directe concurrent met duidelijke cijfers. Onder meer door twee doelpunten van Mark van Bergen werd het 5-3. Onderstaand een impressie van de wedstrijd. De foto’s zijn afkomstig van v.v. HOC.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Valthermond pareert aanval WKE ’16

Valthermond pakte een punt in de topper tegen WKE '16 en deed daarmee de ...

Alteveer geeft overwinning uit handen

Alteveer heeft een uitgelezen kans op het behalen van de eerste overwinning van het ...