René Nijgh: “Kansloos ben je nooit!”

Zaterdag aanstaande is het zover: dan ontvangen wij op sportpark “De Ekkelhörn” de aanstaande kampioen SC Stadskanaal. In Alteveer kijken ze al tijden uit naar deze wedstrijd. Het ‘kleine’ Alteveer tegen het ‘grote’ Stadskanaal. “Zal er een stunt in zitten?”, is een vraag die ik geregeld voorbij hoor komen. Het antwoord op deze vraag weten we zaterdag om 15.45 uur.

Natuurlijk ken ik SC Stadskanaal door en door. Ik heb met vrijwel alle spelers samen gespeeld. Ik kom dus niet voor verrassingen te staan. Stadskanaal is in deze competitie ver verheven boven de rest. Afgelopen zondag was ik aandachtig toeschouwer bij de wedstrijd Stadskanaal – Weerdinge. Hoewel de Knoalsters flets acteerden, werd Weerdinge met speels gemak aan de kant gezet. 

Als realist zeg ik dan ook dat we kansloos zijn. Als we honderd keer tegen Stadskanaal spelen, zullen we er waarschijnlijk 99 verliezen. Als trainer ga ik dus zaterdag voor die ene keer. “Waarom zou het niet kunnen?” Er is altijd een kans. Het is geen grote kans, maar het is een kans. Stadskanaal wordt het hele seizoen al de hemel in geprezen. Overigens volledig terecht. Want zoals eerder gememoreerd: Stadskanaal is enkele klassen beter dan de rest. Toch heeft ook Stadskanaal zwakke punten, of laten we zeggen, minder goede punten.

Ik weet als geen ander waar Stadskanaal een hekel aan heeft. Ik weet wat er nodig is om sommige jongens aan het wankelen te brengen. Maar ik weet ook dat het hoe dan ook een hels karwei gaat worden. Misschien worden we wel afgeschoten. Dat zou namelijk voor de meeste voetbalkenners heel normaal zijn.

Maar wat het ook gaat worden, het zal op het scherpst van de snede gaan. Als we gaan, dan met opgeheven hoofd. Nogmaals, Stadskanaal heeft veel en veel meer kwaliteit. Maar als het aan komt op mentaliteit, dan zijn wij de bovenliggende partij! Nu maar hopen dat wij een hele goede dag hebben en zij een iets mindere. Dan gaat het wellicht nog spoken op “De Ekkelhörn”.

Stadskanaal, alvast gefeliciteerd met de titel, maar zaterdag krijgen jullie het niet cadeau…

René Nijgh...
René Nijgh…
  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Ronald Bulthuis: Blik op de Eredivisie

Eerbetoon aan Cruijff Het draaide dit weekeinde vooral om het eerbetoon aan de beste ...

René Nijgh: “Het wonder van Leicester City”

Leicester City is kampioen van Engeland. Ongelooflijk, maar waar! Wat een sprookje. Wat niemand ...

Arie Weits: “Spierpijn en veel lol”

Ineens behoor ik weer tot de grote groep Nederlanders die onze edele voetbalsport actief ...