HOC blijft kanshebber voor de titel

HOCDe spanning neemt toe in de vijfde klasse F. Samen met EEC, IJhorst en EHS ’85 knokt HOC om het hoogste treetje en de bijbehorende promotie. Het meest recente weekend werd duidelijk dat er sprake van spanning is, want zowel EEC als EHS ’85 lieten punten liggen. Maar ook bij de supporters lijkt de kampioenstrijd zijn tol te eisen: diverse aanhangers van HOC stonden in Hijken, terwijl de wedstrijd toch echt in Hooghalen werd gespeeld: het zijn de lastige onderdelen van fusieclubs.

Drie keer is scheepsrecht
Trainer Jans Spiegelaar moest zijn basisopstelling door de blessure van aanvaller Gerben Beek iets wijzigen: Jasper Pomp profiteerde van de blessure en mocht sinds lange tijd weer eens in de basis starten. De openingsfase van de wedstrijd was nogal slordig, waarbij moet worden opgemerkt dat de thuisploeg wel erg veel ballen over de zijlijn werkte. HOC was de bovenliggende partij, en dat vertaalde zich na tien minuten in een eerste kans, die door Chris van Ewijk werd gemist. Uiteindelijk hadden de Odoorners drie kansen om tot scoren te komen: nadat ook Gerard Eefting niet raak schoot, was het Mark van Bergen die de bal met zijn linkerbeen in de hoek krulde. Van Bergen mocht zich later in de eerste helft nog een keer laten bejubelen toen hij een vrije trap tegen de touwen schoot: 0-2.

Rode kaart
In de tweede helft probeerde HHCombi de bakens te verzetten door meer druk te zetten. Dit lukte de gastheren aardig, en het leverde na tien minuten spelen de aansluitingstreffer op. De vooruitzichten voor HOC werden er kort daarna niet veel beter op, toen Mark de Ridder een rode kaart kreeg. Het gevolg was een onrustige periode als gevolg van een aantal positiewijzigingen. Uiteindelijk kwamen de geelhemden deze fase zonder kleerscheuren door, waarna Richard Wiggers een kwartier voor het einde van de wedstrijd de 1-3 kon maken. In de slotfase tekende HHCombi met een kopbal voor de 2-3 eindstand: drie dure punten voor HOC, dat nog alle kans heeft op het binnenhalen van het kampioenschap.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Winst voor JVV, Sellingen speelt gelijk

JVV boekte een knappe zege tegen Wedde, Sellingen speelde gelijk waardoor de poule nog ...

Rood aanlopend Drenthina geeft in extremis zege uit handen tegen Elim

Drenthina heeft in extremis een zege uit handen gegeven tegen Elim en zag ook ...

Borger pakt punt: hattrick voor Luuk Kenter

Borger en Amicitia VMC hebben de punten gedeeld. In een doelpuntrijk duel leken de ...