Thema-avond Fit & Gezond in Gasselternijveen

VGasselternijveenan 20 tot en met 24 april organiseren projectgroep Vullen of Voeden van voetbalvereniging Gasselternijveen, Impuls welzijnsgroep en de gemeente Aa en Hunze een gezondheidsweek. Op woensdag 22 april van 19.30 tot 21.30 uur wordt onder leiding van tv-presentator en sportjournalist Wilfred Genee een interactieve thema-avond ‘Fit en Gezond’ georganiseerd in MFC De SPIL in Gasselternijveen. Naast Wilfred Genee zijn er drie gastsprekers aanwezig: Agnes Wolbert (tweede kamerlid), Hans Nijland (directeur FC Groningen) en Harry Dijkstra (wethouder gezondheid gemeente Aa en Hunze).

Betrokkenheid publiek
Tijdens de interactieve thema-avond kan het publiek met behulp van stemkastjes stemmen op stellingen en meepraten over het onderwerp gezondheid. Daarnaast is er een theatergroep aanwezig om de stellingen zichtbaar te maken in de praktijk.

Nieveen Fit & GezondProject Vullen of Voeden
Wilfred Genee is een weddenschap aangegaan met Johan Derksen om te zorgen dat minimaal 50 voetbalkantines naast het huidige aanbod een nieuw assortiment met beter en voedzamer eten en drinken gaan aanbieden in hun kantine. Voetbalvereniging Gasselternijveen neemt deel aan het project genaamd Vullen of Voeden.

Kans voor de Veenkoloniën
De inwoners van de Veenkoloniën leven ongezonder dan in andere delen van Nederland en daarom stelt Agnes Wolbert geld beschikbaar om de sociaal economische gezondheidsverschillen aan te pakken in de Veenkoloniën. De Veenkoloniën is een regio waar veel mensen met een lage ses (sociaal economische status) wonen, waar het bewustzijn bij gemeenten en instellingen over de (gezondheid)problemen van de bevolking groot is, waar het sterftecijfer in de geboortezorg te hoog is en waar de laaggeletterdheid van de bevolking veel hoger dan het gemiddelde is.

FC Groningen in de Maatschappij
Als Betaald Voetbal Organisatie heeft FC Groningen een voorbeeldfunctie en staat het midden in de maatschappij. FC Groningen neemt haar verantwoordelijkheid door te participeren in veel maatschappelijke projecten. Stichting FC Groningen in de Maatschappij hanteert drie pijlers. Te weten: gezondheid, sociale samenhang en educatie. Als sportclub staat FC Groningen voor gezondheid, beweging en goede voeding. De sociale samenhang komt voort uit de positie, die FC Groningen inneemt, namelijk midden in de maatschappij. Daarnaast hecht FC Groningen veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling, afspraken, discipline, gedrag binnen en buiten het veld en normen en waarden. Kortom: oog voor educatie.

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG)
Het doel van de JOGG-aanpak is het verminderen van het aantal kinderen met overgewicht en obesitas in de leeftijd van 0 tot 19 jaar. Kinderen worden gestimuleerd om meer te bewegen. Ook is er aandacht voor het terugdringen van ondergewicht. Het gaat om een unieke samenwerking waar vele lokale en regionale partners uit onder andere onderwijs, zorg, bedrijfsleven, sport, woningbouw, welzijn en media zich inzetten om gezond leven gemakkelijk en aantrekkelijk te maken voor kinderen, jongeren en hun ouders.

Iedereen is deze avond welkom en de toegang is gratis!

Gezondheidsweek
De gezondheidsweek heeft als doel om inwoners bewuster te maken van hun eigen gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk. Het hele programma  is hieronder te zien. Meer informatie over de gezondheidsweek is te vinden op www.gasselternijveen-online.nl.

Het volledige programma van de
Het volledige programma van de gezondheidsweek…

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Data Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi bekend

De data voor het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi zijn bekend.

Tussenstand FC Kanaalstreek Amateurtoto 2021/2022 na speelronde 2

Tussenstand van de FC Kanaalstreek Amateurtoto 2021/2022 na speelronde 2.

Transfertalk

Overzicht van de transfermutaties van de Kanaalstreekclubs.