NWVV boeit, scoort veel, maar wint niet

NWVVNWVV was één van de Kanaalstreek-clubs die een inhaalwedstrijd te spelen had. Tegenstander was Sweel, een ploeg met evenveel punten als de Nieuw-Weerdingers. Na twee keer 45 minuten plus een aantal minuten blessuretijd was er aan de stand in de competitie niet veel veranderd: 3-3. Voor thuisploeg was de remise zuur, want op enig moment stonden de mannen van Geert Aalderink met 3-1 voor. 

Ongeslagen reeks
Voor NWVV is het een raar seizoen: hoewel men in het eerste weekend van oktober van het vorige jaar voor het laatst een nederlaag moest incasseren, slaagt men er maar niet in om dichterbij koploper NKVV te komen. Enerzijds omdat NKVV erg weinig misstappen maakt, anderzijds omdat de zwart-blauwen drie van de laatste vijf wedstrijd gelijk speelden. Eén hiervan was dus tegen Sweel, dat de wedstrijd als beste begon. De eerste kans was dan ook voor de bezoekers, maar zij wisten deze niet te benutten. In feite was deze kans het teken voor NWVV om wakker te worden, want gedurende het restant van de eerste helft waren zij de bovenliggende partij. En nadat Roy Supèr en Remco Boers eerst kansen om zeep hadden geholpen, stonden beide heren iets later samen aan de basis van de 1-0.

Buitenkansjes
Een schot van Boers werd namelijk geblokt, waarna Supèr doeltreffende uithaalde. Tien minuten werd de voorsprong verdubbeld, toen de doelman van Sweel een overtreding beging, die bestraft werd met een strafschop: Peter Stap faalde niet en verdubbelde hiermee de voorsprong. Maar ook de doelman van NWVV, Remon Poede, stopte een speler op onreglementaire wijze. Ook Sweel benutte het buitenkansje, waardoor beide ploegen de kleedkamers opzochten met een 2-1 stand. 

Voorsprong verdedigen
Ook in de tweede helft was NWVV de ploeg die het best uit de verf kwam. De risico’s die Sweel nam, zorgde ervoor dat er veel ruimte achter de defensie kwam te liggen. Eén keer konden de gastheren hier van profiteren: Marko Mihalj kwam door over de rechterflank en bediende Roy Supèr die opnieuw doel trof. En toen een aantal kansen daarna niet werden benut, en NWVV iets te ver achterover leunde, kreeg men de deksel op de neus: een vrije trap werd benut. Dit was voor Sweel het teken om het tempo en de druk op te voeren. Kort voor het verstrijken van de speeltijd kregen de bezoekers loon naar werken, toen de 3-3 achter Remon Poede in het netje viel. Beide ploegen schotelden het publiek dus een boeiende, doelpuntrijke wedstrijd voor, maar schoten beiden weinig op met het verdiende puntje. Voor de Nieuw-Weerdingers resten nu nog drie thuiswedstrijden om de winst in de tweede periode zeker te stellen. 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SETA legt het af tegen Nagele

SETA kon het niet bolwerken tegen Nagele en speelt ook komend seizoen weer in ...

SJS in eigen huis langs Angelslo

SJS won van Angelslo en pakte daarmee drie belangrijke punten.

Terug in de tijd: Musselkanaal wint ook derde finale

Musselkanaal won ook van SVV '04 en houdt daardoor uitzicht op handhaving.