Kookestafette bij Gasselternijveen

GasselternijveenOp 15 mei was het internationale Food Revolution Day. Dit is een wereldwijde actiedag geïnitieerd door chefkok Jamie Oliver om onderwijs over voedsel weer op het lesprogramma te krijgen. In het kader van het Vullen of Voeden project waar v.v. Gasselternijveen succesvol aan mee doet steunde de club deze dag van harte. De club organiseerde een heuse kook estafette. Door kinderen op een leuke, aantrekkelijke manier les te geven over eten, worden kinderen de basisvaardigheden aangeboden om een gezonder, gelukkiger leven te leiden voor henzelf en voor hun toekomstige gezinnen.

Het idee achter de estafette was dat elke deelnemer een aantal verse en gezonde producten mee bracht en dat er uit al deze producten een gezamenlijke maaltijd bereid zou worden. Onder leiding van Dorine Aalders van cateringbedrijf Verrukkulluk werd het hele estafette team in verschillende groepjes opgedeeld. Er werd samen met ongeveer zestig personen gekookt op camping-en gasstelletjes buiten op het terras bij de voetbalvereniging. Ook diëtiste en topsporter Janneke Ensing uit Gieten hielp mee en zag hoe de jeugd enthousiast bezig was.

Er waren naast ouders vooral veel jeugdleden van allerlei leeftijden die fanatiek aan de slag gingen met hun onderdeel van de maaltijd. Er werd gewassen, gekneed, gehakt, gesneden, geproefd en geroerd. Kortom, bij v.v. Gasselternijveen waren er vele kleine Jamie Olivers in spe die net zo fanatiek als ze voetballen met het koken in de weer waren. Het was een lust voor het oog. Het resultaat mocht er uiteindelijk zijn en compleet met een toetje werd de heerlijke maaltijd opgediend.

FRD
Food Revolution Day bij v.v. Gasselternijveen…

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Valthermond kampioen: Aftermovie

Afgelopen zondag werd Valthermond kampioen. Een prestatie die voor veel blijdschap zorgde en dus ...

Transfertalk

Overzicht van de transfermutaties van de Kanaalstreekclubs.

Erik Jan Veerbeek: 100 doelpunten voor Valthermond!

Erik Jan Veerbeek scoorde zondagmiddag zijn 100e competitiedoelpunt voor Valthermond.