Bredere horizon voor Hunzetoernooi

hunzeVoor het eerst in de geschiedenis van het beroemde Hunzetoernooi in Gasselternijveen zal er naast handbal ook voetbal op het programma staan. Tijdens de 54e editie van het Formido Hunzetoernooi zullen hierdoor naast ruim veertig handbalverenigingen ook zeven voetbalverenigingen uit de regio in actie komen. Het bestuur ziet de uitbreiding van het programma als een meerwaarde: “Ondanks dat het toernooi jaarlijks volgeboekt is, zoeken we naar invullingen om het evenement nog interessanter te maken. Naast het randprogramma in de feesttent zien we het toevoegen van voetbal aan het programma echt als plus.”

Voetbalprogramma
Op zaterdag 20 juni nemen een aantal voetbalverenigingen met hun C-, D-, E-, en F-teams deel aan het jeugdtoernooi: de deelnemende teams zijn ZVC ’14 (GKC, Gasselternijveen, Gieterveen), Nieuw Buinen, Gieten, Borger en LEO. Het jeugdtoernooi begint voor de F- en E-teams om 9.00 uur. De C- en D-teams beginnen om 12.30 uur. Het voetbalprogramma zal rond 16:00 uur eindigen.

Hoog aangeschreven
Dat het Hunzetoernooi hoog staat aangeschreven in de handbalwereld is wellicht bekend in de Kanaalstreek. Harry Louissen geeft aan dat het toernooi enkel in stand kan blijven door de inzet van vrijwilligers: “We hebben een bestuur dat bestaat uit vijf leden, maar zonder onze geweldige vrijwilligers, die ieder jaar in grote getale klaar staan, is het onmogelijk om een dergelijk evenement te organiseren.”

Oprecht trots
Hier voegt de hij snel aan toe dat hij oprecht trots is op het Hunzetoernooi: “Het toernooi wordt sinds 1961 georganiseerd en de deelnemers van toen zijn nu grootvader of grootmoeder en komen met hun kleinkinderen naar het toernooi. Er zijn namelijk ook vele mooie, duurzame relaties voortgekomen uit het toernooi! Waar we begonnen op twee velden, spelen we nu op achttien velden. Er is een camping en een feesttent waarin zowel op de vrijdag als zaterdag voldoende vertier is.

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Transfertalk

Overzicht van de transfermutaties in de Kanaalstreek.

Mussel en Arend Scholtens verlengen samenwerking

Arend Scholtens is ook in het seizoen 2022/2023 de hoofdtrainer van Mussel.

Trainersvacature bij Ter Apel ’96

FC Ter Apel ’96 is op zoek naar een geschikte trainer voor de tweede selectie ...