Theo Gennissen: “Wij gaan voor een finaleplek”

Theo Gennissen...
Theo Gennissen…

De eerste stappen in het trainersvak zijn enige jaren geleden al gezet door Theo Gennissen. De nu 38-jarige voetballer van Valthermond is jeugdtrainer bij zijn club, maar ook trainer van het Jeugdteam Kanaalstreek: een klus die de geborgen Amsterdammer samen met collega-voetbaldier René Nijgh klaart. De man die in het verleden furore maakte bij WKE, reist voor de derde keer met zijn team af naar het internationale oernooi in Riccione: “In vergelijking met de toernooien in Spanje zijn de accommodaties én toernooien net een tikje beter in Italië.”

Voetbal ademen
En daarmee spreken we direct over één van de aspecten die Gennissen belangrijk vindt: “Ik vind het belangrijk dat zogenaamde randzaken goed geregeld zijn, zodat de spelers zich alleen maar druk hoeven te maken om het voetbal.” En volgens de in Musselkanaal woonachtige trainer zit dat bij het Jeugdteam wel goed: “Qua kleding hebben we geen klagen, want alles is er! Daarnaast kunnen we altijd gebruik maken van de sportvelden van Valthermond en ademt de technische staf, inclusief fysiotherapeut, voetbal. En ook het bestuur dat de financiële zaken regelt, levert goed werk. 

Verstoorde voorbereiding
Maar desgevraagd kan Gennissen toch wel iets benoemen waar volgens hem nog winst te boeken is: “Door omstandigheden hebben we gedurende het seizoen maar heel weinig met de geselecteerde jongens kunnen trainen en ook het spelen van wedstrijden bleek lastig te organiseren. In het verleden oefenden we namelijk iedere maand wel één keer.” De reden van de wijziging weet de vader van twee kinderen ook wel te benoemen: “De programma’s van de clubs zijn drukker geworden. Mogelijk kunnen de clubs de geselecteerde spelers iets ontlasten, waardoor ze voor het Jeugdteam kunnen gaan trainen en spelen.”

Overleg
Daarvoor is volgens de middenvelder van Valthermond wel overleg met de clubs nodig: “Daar zit echt nog wel rek in! Helemaal wanneer we zien dat er clubs zijn die liever niet willen dat hun spelers meedoen met het Jeugdteam. Dat is voor de spelers zonde, want de clubs ontnemen die jongens een onvergetelijke week. Los van dat de jongens zich echt ontwikkelen tijdens de toernooien.” Want kwaliteit en presteren is voor de bloedfanatieke Gennissen nog steeds het belangrijkste in het voetbal: “Wij hadden liever van iedere club één speler, maar dat is niet haalbaar.”

Theo Gennissen in overleg met René Nijgh en Maikel Platje...
Theo Gennissen in overleg met René Nijgh en Maikel Platje…

Valthermond-gehalte
Met deze opmerking daagt de zelfstandig ondernemer de vragensteller uit, want wat opvalt is dat de selectie van het Jeugdteam niet minder dan vijf spelers van Valthermond telt: “Wij houden vaak als vuistregel aan dat er maximaal drie spelers van één club geselecteerd konden worden. Maar om de kwaliteit te borgen, wijken we hier soms van af. En dat heeft niets te maken met mijn band met Valthermond.” Hierop vult de oefenmeester overigens nog aan dat een aantal spelers ook bedankt heeft voor een plaatsje in het team: “Uiteraard is dat jammer, maar iedere speler is vrij om op een uitnodiging in te gaan.”

Toonaangevende voetballers
Drie spelers die dat wel hebben gedaan vallen bij Gennissen in de smaak: “Demy te Velde, Mike Reuvers en aanvoerder Ron Lohuis vind ik jongens met heel veel mogelijkheden. Mike speelt al iedere week in de eerste klasse en met een beetje bijschaven kan hij uitgroeien tot Hoofdklasse-speler. Voor Demy en Rond geldt dat zijn de eerste klasse kunnen halen.” Een vierde naam die Gennissen wil noemen, wanneer wij hem vragen naar namen van spelers die hij uit ziet groeien tot toonaangevende voetballers in de Kanaalstreek, is die van Rick Hendriks: “Ik ken hem nog niet zo lang, maar de vierde klasse waarin hij komend seizoen gaat spelen, is eigenlijk te laag voor hem.” 

Plezier en prestatie combineren
Uiteraard slaan we een vooruitblik richting de toernooiweek ook niet over. Gennissen heeft voor zichzelf een duidelijke doelstelling geformuleerd: “Mijn week is geslaagd als we de finale halen, maar daar is soms ook wat geluk voor nodig en dat moet je dan weer afdwingen. Maar het is net zo belangrijk dat we buiten het veld ook een geweldige week mee gaan maken. Meestal gaan die dingen samen: wanneer je presteert heb je plezier en wanneer je plezier hebt, presteer je ook.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

De liefde voor de bal gaat diep bij Frank Pilon

Eigenlijk is Frank Pilon van een uitstervend ras. De linkspoot van v.v. Sellingen bindt ...

Lars Hemmes: “Als ik scherp ben, maak ik er meer dan Wim Wubs”

Hij is één van de belangrijkste spelers van het vlaggenschip van SV Mussel. Daarnaast ...

Sander Marissen: “TEVV zou best wel eens kunnen promoveren”

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 ...