Sander Marissen: “TEVV zou best wel eens kunnen promoveren”

logo_tevvIJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 en 25 januari aan de tweede helft van het seizoen. Voor FC Kanaalstreek reden genoeg om samen met een aantal spelers en trainers nog even terug te blikken op het eerste deel van het seizoen. Maar uiteraard is de blik vooral op de toekomst gericht: wat gaat de rest van deze voetbaljaargang de verschillende teams brengen? 

Dé verrassing van de Kanaalstreek in de eerste seizoenshelft. Zo mag de teamprestatie van TEVV gerust worden omschreven. Want waar iedereen die de tweedeklasser een warm hart toedraagt rekening hield met een lastig seizoen, daar draaien de mannen van trainer Hans Kamphuis vrolijk mee in de top van de ranglijst. Met 31 punten achter hun naam hoeven ze enkel het Coevorder Germanicus voor zich te dulden. Eén van de nieuwelingen is Sander Marissen, die momenteel ook clubtopscorer is.

Sander Marissen
Sander Marissen

Lastig inschatten
Volgens de 23-jarige speler was het lastig in te schatten hoe TEVV er voor stond bij het aanvangen van de competitie. Hierover zegt Marissen: “Er zijn heel veel spelers vertrokken, en hiervoor is ongeveer een geheel nieuw elftal voor terug gekomen. Een aantal spelers kende elkaar al, maar dan nog moet je afwachten hoe één en ander klikt.” Maar al in de voorbereiding leken de voortekenen goed. Toen vervolgens ook in de de competitie overwinning op overwinning werd gestapeld groeide het vertrouwen. “Ik had niet verwacht de we zo goed zouden gaan presteren. Een tweede plaats, met uitzicht op meer, wie had dat gedacht!” Om lachend te vervolgen: “Ik in ieder geval niet.”

Uitdaging
Voor de ploeg uit Tweede Exloërmond is het nu zaak om de competitie te hervatten. En met een op het oog prettig programma, met wedstrijden tegen de nummer elf Actief en nummer twaalf Zwartemeer, lijkt dat mogelijk. En ondanks dat vooruitzicht is de man die al zeven keer scoorde, voorzichtig met zijn voorspellingen: “Hopelijk kunnen we de lijn van de eerste seizoenshelft doorzetten en zo lang mogelijk bovenin meedraaien. Op welke positie we dan eindigen zien we dan wel weer, maar ik ga toch minimaal voor een plek in de nacompetitie.” Voor Marissen springen twee wedstrijden er op dit moment uit: “Tegen Peize willen we revanche nemen, want daar verloren we met 5-1. En uiteraard is het geweldig om Germanicus weer te treffen, helemaal wanneer het dan opnieuw om de koppositie gaat!”

Opbreken
En hoewel de vorm van de ranke speler hem de laatste weken iets in de steek liet, zit Marissen niet bij de pakken neer: “Ik ga er hard aan werken om weer zo belangrijk en trefzeker te worden. In de eerste periode speelde ik erg goed, al zeg ik het zelf. De rest van het team zal dat ook doen, en wanneer we dan niet teveel last krijgen van blessures en schorsingen dan kan TEVV best wel eens eersteklasser worden!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Mauricio Plat kan meer dan keepen

Na het gesprek dat FC Kanaalstreek had met Mauricio Plat, de 19-jarige keeper van ...

“FC Breedveld” verslaat Veenhuizen

Voor SJS was het al een tijdje geleden dat er een overwinning werd geboekt. Dat ...

Robert Ritsema: “Voor nu is het klaar…”

Afgelopen maandag (5 oktober red.) maakte Robert Ritsema wereldkundig een punt te zetten achter ...