Update uit Italië: Super Thursday

Vandaag is het zover. De belangrijkste wedstrijddag van de week. Vandaag valt de beslissing. Wie worden de finalisten? 

Na wederom een prima ontbijt is de sfeer toch redelijk ontspannen. Het geloof in het halen van de finale is groot. Iedereen weet dat het vandaag moet gebeuren. Toch is iedereen zich er van doordrongen dat vandaag ook alles vergooid kan worden. Dat mag niet gebeuren. We spelen een fantastisch toernooi, dus het zou eeuwig zonde zijn om vandaag alles te verspelen. 

Rond 9:30 uur vertrekken we naar het stadion. De wedstrijd begint uiteindelijk iets later, omdat de scheidsrechter te laat arriveert. De wedstrijd begint voortvarend, want al na dertig seconden schiet Mike Reuvers de 1-0 binnen. Nog voor rust weet Mike zelfs de score naar 2-0 te tillen na een magistrale pass van Daan Stam. De Fransen raken geïrriteerd en maken er een ordinaire schoppartij van en de scheidsrechter lijkt het spoor volledig bijster.

Uiteindelijk wordt trainer Theo Gennissen zelfs weggestuurd door de dramatische leidsman. Toch weten we de wedstrijd zonder kleerscheuren uit te spelen. Demy te Velde weet zelfs nog de 3-0 op het scorebord te schieten.

Na deze overwinning zijn we verzekerd van de finale. Morgen om 10:30 uur spelen we tegen de Esten van Nomme United. Het toeval wil dat we daar vanmiddag ook onze laatste poulewedstrijd tegen spelen. Een vreemde situatie, maar aan de andere kant ook een mooie gelegenheid om de jongens die wat minder aan bod zijn geweest speeltijd te gunnen. 

Na de wedstrijd tegen de Fransen hebben alle jongens nog even wat gegeten en gerust en zullen we straks weer vertrekken voor de laatste poulewedstrijd. We hebben de finale gehaald, maar we willen hem winnen. De jongens zijn ervan overtuigd dat we gaan winnen, dus met de teamspirit zit het wel goed. Er rest ons nog één ding om deze fantastische week af te sluiten.

De beker moet hoe dan ook mee in de bus naar Nederland! 

René Nijgh, trainer Jeugdteam Kanaalstreek

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Updates uit Spanje: Social Media #3

Behalve de informatie die we via trainer René Nijgh ontvangen, heeft de redactie van ...

Onstwedder Boys onderuit in Aduard

Onstwedder Boys is in de uitwedstrijd tegen Aduard 2000 tegen een 4-2 nederlaag aangelopen. ...