Valthermond nestelt zich in de top vijf

logo_valthermondMiddels een 3-1 overwinning op Annen nam Valthermond nadrukkelijk afstand van de onderste plaatsen. Sterker nog, de ploeg van Harris Huizingh neemt een keurige vijfde positie in. Met de overwinning lieten de Mondkers de verliespartijen tegen Noordster en Roden ver achter zich en maakt men zich op voor de strijd met Peize: wordt deze wedstrijd gewonnen, dan kan worden gesproken over een uitstekende seizoensstart.

Uitblinkende Timmer
De openingsfase was duidelijk voor de bezoekers. Rick Huizing en Egbert Mulder strandden echter op de wederom sterk keepende Erwin Timmer. Bovendien schreeuwde heel Annen om een strafschop toen Lars Baas diezelfde Mulder met een tackle een vrije doortocht ontnam. De uitstekend fluitende scheidsrechter Alkema was echter resoluut in zijn beslissing: doorspelen. Na een kwartier spelen sloeg de thuisclub toe.

Koppende Buurman
Demy te Velde zag zijn schot corner getikt worden door doelman Robin Drent, maar dat was uitstel van executie. Gydo Buurman kopte de scherp aangesneden corner prima in. Hierna was Valthermond de bovenliggende partij, al gaven beide teams elkaar niet veel toe. Voor Valthermond leek Demy te Velde de van een blessure teruggekeerde spits Edwin Drenth vrij te spelen, maar de jongeling zag zijn pass onderschept. Voor Annen kopte Rick Huizing nog eens over.

Gydo Buurman tekende voor twee treffers... (foto's: Bennie Schlimbach)
Gydo Buurman tekende voor twee treffers… (foto’s: Bennie Schlimbach)

Dubbele voorsprong
Kort na de pauze verdubbelde de thuisploeg haar voorsprong. Te Velde stuurde Drenth diep en die omspeelde Leon Tiersma. Gydo Buurman was op tijd ter plekke om de voorzet binnen te werken. Waar Alkema in de beginfase nog een strafschop wegwuifde, gaf hij hem na een kwartier in de tweede helft wel. Baas zag zijn tackle op Mulder nu wel bestraft worden en de aanvoerder belastte zichzelf met het karwei. Timmer bewees echter zijn goede vorm door de strafschop te stoppen.

Drenth is los
Toch kwamen de bezoekers terug in de wedstrijd en onbedoeld stond Timmer aan de basis van de aansluitingstreffer. De doelman wilde met een snelle uitgooi aanvoerder Theo Gennissen bereiken, maar zag zijn worp onderschept worden. Invaller Bart Kranenborg kende geen pardon: 2-1. Valthermond stelde echter rap orde op zaken. Edwin Drenth kwam eerst nog een teenlengte tekort om een voorzet van Theo Gennissen binnen te werken, maar de spits was even later wel trefzeker. Weggestuurd door invaller Maikel Platje rondde Drenth alleen voor Drent koelbloedig af, de drie punten definitief in veilige haven schietend. 

- Banner Valthermond

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Buinen in tweede helft langs JVV

Buinen kwam wat later op gang tegen JVV, maar maakte in de tweede helft ...

Onstwedder Boys wint derby van Mussel

Onstwedder Boys bleek de sterkste te zijn in de derby met Mussel.

Pekelder Boys wint thuis van Valther Boys

Pekelder Boys scoorde in de tweede helft binnen tien minuten drie keer en legde ...