Koningskoppel Gieten legt Twedo over de knie

v.v. GietenGieten blijft het uitstekend doen in de derde klasse. De promovendus won voor de vierde keer dit seizoen, door Twedo met 8-1 naar huis te sturen. Bij rust was het al 7-0. Doelpuntmakers waren Geir Lutjes (4), Jeroen Buurke (2), Florian van der Heyde en Bas Alting. De wedstrijd begon ruim drie kwartier te laat omdat de door de KNVB aangestelde scheidsrechter niet kwam opdagen. Na contact met de KNVB te hebben gehad werd Lars Eleveld als zijn vervanger opgeroepen.

Beter verteerd
Gieten had de wachttijd beter verteerd dan de tegenstander uit Nieuw-Amsterdam, want al na acht minuten stond het 3-0 voor Gieten. Het eerste doelpunt viel al na 25 seconden, nadat Jeroen Buurke alleen voor de keeper kwam te staan. Hoewel niet helemaal fit, wist hij wel raad met dit buitenkansje: 1-0. In de vierde minuut kreeg Twedo-keeper Harms de bal niet onder controle na een schot van Buurke, waarna Geir Lutjes er als de kippen bij was om de bal in het doel te werken: 2-0. Nadat Lutjes in de zevende minuut niet wist te scoren uit een mooie voorzet van Florian van der Heyde, was het een minuut later wel raak: 3-0.

Onbegrijpelijk
In de achttiende minuut voltooide Lutjes zijn hattrick door een voorzet van Van der Heyde eenvoudig in het doel te werken: 4-0. Na afloop verklaarde Twedo-trainer Jaap Scholing dat vooraf goed was doorgenomen waar de gevaarlijke Gieten-spitsen zouden opduiken. Voor hem was het dan ook onbegrijpelijk dat de rood-witte aanvallers nauwelijks een strobreed in de weg werd gelegd. Af en toe kregen de gasten ook kansen, grote kansen zelfs. In de twintigste minuut bleef de bal na een scrimmage vlak voor het Gieten-doel liggen, maar geen van de Twedo-spelers wist het beslissende zetje te geven. Nadat Bas Alting in de 22e minuut op de lat had geschoten, was het in de 31e minuut weer raak. Uit een hoekschop van Jarno Hoiting kon Lutjes in alle vrijheid de 5-0 binnen koppen. Zijn vierde van de middag en achtste van het seizoen.

Onwaarschijnlijke stand
Nadat de mee opgekomen sterkhouder Martijn van den Boom in de 37e minuut achterwaarts tegen de paal had gekopt schoof Van der Heyde de bal in het doel: 6-0. Nog was de koek voor Gieten niet op, want vijf minuten voor rust maakte Buurke er 7-0 van, na een dieptepass van Van den Boom. Het was Buurkes elfde treffer, in zes wedstrijden. Met deze onwaarschijnlijke stand gingen de spelers rusten.

Uiterste krachtsinspanning
De tweede helft had eigenlijk net zo goed schriftelijk afgedaan kunnen worden. Gieten hoefde niet meer zo nodig en de jonge Twedo-ploeg kon niet beter en wilde de schande van een nederlaag met dubbele cijfers zien te voorkomen. Zo zakte de wedstrijd qua spanning en niveau weg. In de 57e minuut werd Jeffrey Tappel tot een uiterste krachtinspanning gedwongen door een kopbal van een Twedo-speler. De solide Gieten-doelman wist er wel raad mee. In de 84e minuut redde Twedo-verdediger Jeroen van den Ham de spreekwoordelijke eer voor zijn team door de 7-1 te laten aantekenen. Het slotwoord was voor Bas Alting, hij maakte er na een mooie solo 8-1 van. Ofichem

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Borger heeft aan één helft genoeg tegen Onstwedder Boys

S.V. Borger wist dit weekend eindelijk weer eens te winnen, na drie voorgaande weken ...

Stadskanaal zakt steeds verder weg

Na negentien wedstrijden staat SC Stadskanaal op een trieste elfde plek: een plek die ...

Nieuw Buinen pakt in slotfase punt tegen ASVB

Nieuw-Buinen wist in de slotfase nog een punt over te houden aan het bezoek ...