Columns Peter Kroezenga binnenkort in boekvorm verkrijgbaar!

De gemiddelde voetballer maakt in zijn loopbaan zo veel mee, dat er een stevig boek over geschreven zou kunnen worden. Maar de gemiddelde voetballer is niet vaak bereid om een flinke portie tijd te investeren in het vastleggen van zijn herinneringen. Voor FC Kanaalstreek doet een aantal mensen dat wel: eens in de zoveel tijd publiceren wij fijne columns uit de pennen van deze heren. Eén van hen is Peter Kroezenga: jarenlang onbetwist de eerste doelman van het Gasselter GKC.

Tijdens zijn ‘loopbaan’ bij GKC, Valthermond, Gasselternijveen en zaalvoetbalvereniging Madjoe raakte Kroezenga regelmatig verzeild in situaties die hij niet graag zou vergeten: “Dat klopt! En om dat te voorkomen, heb ik besloten deze verhalen op te schrijven.”, vertelt Kroezenga. De dertiger, die inmiddels alweer een paar jaren in Groningen woont, schreef al enige tijd columns voor FC Kanaalstreek, maar wilde meer: “De afzonderlijke columns vormen een beetje de rode lijn van de 25 jaar dat ik voetbal. Het gaat van herinneringen aan pupillenwedstrijden tot wedstrijden met het zaalteam van Madjoe 9, waar ik nu in speel.”

Ook is er veelvuldig te lezen over de belevenissen van Kroezenga bij zijn huidige veldteam, het tweede elftal van GKC: “Hoe dieper je in de krochten van het amateurvoetbal verzeild raakt, hoe mooier en echter de verhalen wat mij betreft worden. Het lijkt soms wel een dierentuin, maar die zondagochtenden laat ik de eerste jaren echt nog niet schieten, haha!” En om een werk voor het eventuele nageslacht (en andere geïnteresseerden) te hebben, besloot Kroezenga onlangs de stoute schoenen aan te trekken.

“Ik heb de columns grondig nagelezen en na laten lezen, waarna ze op onderdelen aangepast zijn. De bundel, die zoals het nu lijkt, eind november uit gaat komen, bevat trouwens ook nieuw werk. Onlangs ben ik een samenwerking met ‘Boekscout’ gestart. Deze uitgever steekt energie in de begeleiding tijdens het afronden van het project.” Want volgens de medewerker van Terwolde Renault kost het project veel tijd: “Zaken als de omslag en vormgeving moeten perfect, in mijn ogen. Met de hulp van Boekscout heb ik daar alle vertrouwen in!”

Bestellen?
“Kanonnen uit de kelder” is nu al te bestellen. De kosten bedragen € 14,95 exclusief verzendkosten. 
Wilt u een exemplaar van “Kanonnen uit de kelder”  bestellen? Vul dan onderstaand formulier in. Peter zal na het plaatsen van de bestelling contact met u opnemen. 

Fout: Contact formulier niet gevonden.

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Voorbereidingen voorjaarsreeks 7×7 voetbal in volle gang

In het voorjaar hoopt de KNVB weer te kunnen starten met het 7x7 voetbal.

Transfertalk: Tweetal nieuwe spelers voor SPW

SPW kan twee nieuwe spelers begroeten voor het nieuwe voetbalseizoen 2021/2022.