Titan verliest in blessuretijd van Amicitia

TitanHet nog ongeslagen Titan kon zich opmaken voor de uitwedstrijd tegen Amicitia. Beide promovendi stonden in de middenmoot op de ranglijst en om daar te blijven moesten er punten gepakt worden. Na vier gelijke spelen op rij en een overwinning op de eerste speeldag voor Titan kwam er uiteindelijk een einde aan de ongeslagen status. Diep in de blessuretijd wist Amicitia met hun tweede doeltreffende corner de punten in eigen huis te houden.

Opgelegde kansen
Op een lastig bespeelbaar veld, waar het gras tot boven enkels kwam, was het Titan dat goed begon. Er waren maar liefst drie opgelegde kansen die om zeep geholpen werden. Spits Harm Jan Moesker (twee keer) en Willem Prins (paal) hadden het vizier niet op scherp staan. Een oude voetbalwet leert dan dat het vaak de tegenstander is die wel tot scoren weet te komen. De eerste kans wist keeper Mark Braams nog te redden met zijn voet, maar de tweede droge schuiver zorgde er wel voor dat hij kansloos was: 1-0. Vlak voor rust wist Titan toch de 1-1 op het scorebord te brengen, Robin Broekema liet de keeper kansloos met een afstandsschot van zo’n achttien meter. In de blessuretijd van de eerste helft kreeg Titan nog een goede mogelijkheid op voorsprong te komen. Na goed druk zetten kreeg Hidde Rog de bal op rand 16 vrij, echter kreeg hij de bal niet goed onder controle om er een echte kans van te maken.

Eigen doelpunt
Titan en Amicitia begonnen wat meer afwachtend aan het tweede bedrijf. Amicitia probeerde, met het voordeel van de wind in de rug, wat meer druk te creëren richting het doel van Titan. Met standaardsituaties probeerde men gevaarlijk te worden door de lange mensen naar voren te posteren. Een goed genomen corner werd tot doelpunt gepromoveerd bij de tweede paal: 2-1. Dit was weer het startsein voor Titan om verder naar voren te spelen en meer risico te nemen. Een afgeslagen corner werd opnieuw ingebracht en door toedoen van de meegekomen Raymond Duitscher werd deze door een verdediger van Amicitia tot doelpunt gepromoveerd.

Volle buit
Beide ploegen wisten nog een aantal keer gevaarlijk voor het doel te verschijnen, maar tot echte grote kansen leidde dit niet. Eenmaal moest keeper Braams nog redding brengen op een rebound. Terwijl iedereen verwachtte dat het afstevende op het vijfde gelijke spel van Titan op rij was het in de 10e minuut van de blessuretijd toch Amicitia dat er met de volle buit vandoor ging. Wederom was het een goed genomen corner die door een verdediger van Amicitia geheel vrijstaand binnen gekopt kon worden en zodoende was 3-2 de eindstand.

Meer punten
Amicitia is door de winst geklommen naar de top van het klassement en Titan moet een pas op de plaats maken en bevindt zich nu in de kelder van de middenmoot. Het seizoen is nog lang, echter als Titan verwijderd wil blijven van de onderste plaatsen moeten de komende wedstrijden meer punten gaan opleveren. Aankomende zondag is die gelegenheid er weer in Groningen, nu tegen GVAV Rapiditas.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Valthermond met minimaal verschil langs Heerde

Valthermond boekte een hele belangrijke zege in het duel tegen Heerde.

Blik op 2L: Veendam 1894 de kansen, Beilen de punten

Beilen heeft in een thuiswedstrijd Veendam 1894 op een minimale nederlaag getrakteerd. Halverwege het ...

Valthermond verliest topper tegen GVAV

Valthermond verloor de topper tegen GVAV-Rapiditas en moet in de resterende wedstrijden in de ...