Nog geen periodetitel voor Alteveer

AlteveerHet is Alteveer vandaag nog niet gelukt om de eerste periodetitel in de wacht te slepen. Daar waar een punt vandaag zou volstaan, kwamen de Alteveerders vandaag net iets tekort. Runner-up SVZ was met 2-3 te sterk.

Meedogenloos ingeschoten
In de eerste helft speelde Alteveer weer het spelletje waar het de laatste weken zo succesvol mee is. Alteveer liet de gasten uit Zeijen het spel maken en hoewel SVZ een paar technisch vaardige spelers in de gelederen heeft, lukte het hen niet om de Alteveer-verdediging in verlegenheid te brengen. Sterker nog, Alteveer kreeg de beste mogelijkheden. Met name uit spelhervattingen kwam de thuisploeg een aantal keren dichtbij de openingstreffer. Vlak voor rust sloeg het duo Schenkel-de Wijk toe. Een snel genomen vrije trap bereikte de Wijk die werd gevloerd door de doelman van SVZ. De penalty werd meedogenloos ingeschoten door Schenkel. Nog in dezelfde minuut had Alteveer zomaar op 0-2 kunnen komen. Een indraaiende hoekschop werd op een haar na gemist door Ray den Boef. Zo bereikten beide ploegen de rust met een 1-0 voorsprong voor Alteveer.

Eenvoudig stand
In de tweede helft probeerde SVZ meteen druk te zetten wat zorgde voor paniek bij de verdedigers van Alteveer. Tot drie keer toe kreeg Alteveer de gelegenheid de bal weg te werken, maar het faalde even zo vaak en daarmee stond het binnen twee minuten na rust alweer gelijk: 1-1. SVZ bleef de beste ploeg, maar de verdediging, onder leiding van de uitstekend spelende René Meems, hield eenvoudig stand. Toch wist SVZ na een persoonlijke fout van een Alteveer-speler op voorsprong te komen.

Alles of niets
Alteveer moest nu uit haar schulp kruipen en dat deed men wel heel erg snel. Twee minuten na de 1-2 was Rudy Akpinar er alles de kippen bij in een klutssituatie en hij schoot de 2-2 tegen de touwen. SVZ zette nog een tandje bij en in de 71ste minuut stond de ploeg uit Zeijen op een 2-3 voorsprong. Vanaf dat moment dirigeerde trainer René Nijgh zijn laatste man René Meems naar het front. Alteveer ging alles of niets spelen, maar het mocht niet baten. Vlak voor tijd kreeg Schenkel nog een grote kans om Alteveer de periodetitel te bezorgen, maar hij had geen geluk in de afronding. Een smetje op deze wedstrijd, buiten de nederlaag, was de rode kaart voor René Meems. De laatste man speelde erg goed, maar moest na twee gele kaarten toch inrukken. Alteveer krijgt over twee weken uit tegen Eenrum nog een herkansing. De Alteveerders hopen dan alsnog de periodetitel binnen te slepen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Zakelijke overwinning voor Gasselternijveen

Na een voortvarende start van de competitie voor Gasselternijveen stond zondag de wedstrijd thuis tegen ...

Titan wint topper van Schoonebeek

Titan won de topper van Schoonebeek en lijkt op de titel af te stevenen ...

SJS heeft de eerste winst binnen

In de uitwedstrijd tegen De Fivel heeft SJS haar eerste overwinning van het seizoen ...