Beloften SC Stadskanaal opnieuw met lege handen

stadskanaal_JPGAfgelopen dinsdag speelden de beloften van SC Stadskanaal in Wildervank tegen de beloften van de plaatselijke voetbaltrots. Omdat de eerste wedstrijd in de Noordlease/HeigroCup verloren ging, moest er deze wedstrijd gewoon punten gepakt worden. Ondanks de vele kansen lukte dat niet en ging Wildervank er met de volle winst vandoor. De wedstrijd werd door de blauwhemden met het kleinst mogelijke verschil verloren: 1-0.

Zeer jonge ploeg
Stadskanaal begon met de reserve-keeper van het eerste, drie spelers van het tweede elftal, zes A-junioren en een B-junior aan de wedstrijd. Een paar beloften uit het eerste elftal speelden niet mee in verband met de oefenwedstrijd van het eerste elftal een dag later (3-0 verlies tegen WKE, red.). Dit was in de wedstrijd ook terug te zien. Wildervank trad wel aan met enkele spelers van de hoofdmacht en Stadskanaal had hier met name op het middenveld moeite mee. Gelukkig stond de verdediging als een huis, met centraal Ricardo Ensing en Joost Buiter als een huis en had keeper Yorin Hoezen niet heel veel te doen. Na een half uur kwam Stadskanaal ook wat meer in de wedstrijd en creëerde wat kleine kansjes via Issa Chuma en Lorenzo Kapel. Ook kreeg Stadskanaal een paar vrije trappen op kansrijke posities. Ensing kwam echter niet verder dan de muur.

Deksel op de neus
In de rust werd Ensing doorgeschoven naar het middenveld en kwam B-junior Roy Tolner in het elftal. Het doorschuiven van Ensing leverde meer grip op het middenveld op en Wildervank had hierna weinig in te brengen. Kwamen ze erdoor, dan was het vaak Tolner die de bal in alle rust wegkopte of het middenveld inspeelde. Langzamerhand kwamen er wat grotere kansen, waarbij Bos en Chuma eigenlijk al hadden moeten scoren. De grootste kans was echter van Ensing die een bal voor de doellijn er niet in kreeg. Daarna kwam een aloude voetbalwet weer om de hoek kijken: als je zelf niet scoort, doet de tegenstander het. Een vrije trap van Wildervank werd niet goed verdedigd waardoor deze vrij ingekopt kon worden en keeper Hoezen kansloos was.

Terugval
Hierna viel het bij Stadskanaal ver terug. De eerste vijf ballen belanden allemaal in de voeten van een tegenstander waardoor Wildervank nogmaals een paar keer gevaarlijk leek te worden. Toch hoefde Hoezen maar één keer handelend op te treden en was het meestal de verdedigers die de aanval onschadelijk maakte. Stadskanaal kreeg geen echte kansen meer en misschien was de grootste mogelijkheid opnieuw een vrije trap van Ensing. Deze belandde echter opnieuw in de muur. Wildervank kwam niet meer in de problemen en kon na negentig minuten als winnaar van het veld stappen. Op 11 november speelt SC Stadskanaal haar derde wedstrijd in en tegen Nieuw Buinen.

- Banner SC Stadskanaal

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Zwaarbevochten overwinning Westerwolde op FVV

Een van de weinige voetbalwedstrijden die deze zondagmiddag in de Kanaalstreek doorgang kon vinden, ...

SV Mussel slacht Erica ’86 af

Na het dubieus gelijkspel tegen Wagenborger Boys van vorige week trad SV Mussel op ...

NWVV verspeelt zege in de slotfase

NWVV dacht weer een zege aan hun ongeslagen reeks toe te voegen. In de ...