Stadskanaal gaat jeugdspelers volgen

stadskanaal_JPGBinnen SC Stadskanaal wordt inmiddels al weer lange tijd het belang van een goede jeugdopleiding gezien. Eén van de stuwende krachten achter de snelgroeiende jeugdafdeling van de derdeklasser is Jordi Nijgh. Onlangs zetten Nijgh en de zijnen een volgende stap in de professionalisering van de jeugdopleiding. Er werd namelijk een heus spelervolgsysteem in gebruik genomen: “Behalve zestien BVO’s ging een aantal grote amateurclubs ons voor. Ik ben erg blij met het systeem én de bereidheid van het bestuur van de club om het systeem aan te schaffen!”

Verbeterpunten
Nijgh vult aan: “Want niet ieder clubbestuur zal direct de toegevoegde waarde van de digitale applicatie zien. Gelukkig heeft Stadskanaal een vooruitstrevende voorzitter.” Waarna het hoofd van Jeugd Coördinatie Team uit de doeken doet wat de club met het systeem gaat doen: “Van alle jeugdteams worden statistieken bijgehouden. Maar ook de uitkomsten van spelersbeoordelingen worden opgenomen in het systeem. Op basis van deze gegevens én twee individuele gesprekken zullen we per speler verbeterpunten gaan benoemen.” 

Spelers én trainers leren
Maar het gebruik van het systeem van Dotcomsport dient ook een groter doel volgens Nijgh: “Trainers moeten hun trainingsvoorbereiding en evaluatie in het systeem invoeren, waardoor we ook de filosofie van de club kunnen bewaken. Dus behalve dat spelers beter worden door het gebruik van het systeem, geldt dat ook voor onze trainers!” Overigs is de oud-voetballer zich ervan bewust dat de club met de introductie van de nieuwe werkwijze de lat voor vrijwilligers hoog legt.

Lange termijn
“We proberen als vereniging stapjes te maken, maar het tempo moet voor iedereen prettig zijn. Over een aantal weken gaan we de opstartfase evalueren. Dit doen we samen met alle trainers, dus dan kunnen zij ook aangeven wat haalbaar is. Mocht deze proeffase succesvol verlopen, dan gaan we het systeem absoluut voor langere termijn gebruiken. Gelukkig was het merendeel van de trainers erg enthousiast tijdens de eerste bijeenkomst, dus ik heb er vertrouwen in!”

- Banner SC Stadskanaal

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Voetbalplezier voor de jongsten in Borger

Onlangs werd er op het sportpark van SV Borger een toernooi georganiseerd. Het betrof ...

Programma oefenwedstrijden zondag 27 juni

Overzicht van de oefenwedstrijden die zondag op het programma staan.

Wilbert Arends blijft in Musselkanaal

Hoe verder de maand januari vordert, hoe verder de clubs in de Kanaalstreek zijn ...