SETA wint dik verdiend van VEV

setaNa twee nederlagen op rij heeft het eerste elftal van SETA weer een wedstrijd weten te winnen. Thuis tegen het hoger geplaatste v.v. VEV moest de ploeg van Wilbert Arends proberen de aansluiting weer te vinden met de middenmoot en niet verder achterop te raken. Grote man bij de Musselkanaalsters was Fidel Plat, die zijn invalbeurt bekroonde met twee doelpunten.

Goal goedgekeurd
Al in de eerste minuut had SETA op voorsprong kunnen komen, nadat een mooie pass van achteruit over alle verdedigers van VEV ging en Stefan Goelema alleen op het doel af kon gaan. Helaas sprong de bal te ver van zijn voet af en kon de keeper de bal simpel oppakken. In de derde minuut was het dan toch raak, maar helaas voor SETA wel aan de andere kant van het veld. Na twijfelachtig handelen in de verdediging, lag het ineens helemaal open en kon Nick Strating de 0-1 aantekenen. Een flinke domper voor de thuisploeg, die vol goede moed aan de wedstrijd waren begonnen en toen ineens voor een zware opdracht stonden. De eerste helft kenmerkte zich vooral door de vele verkeerde passes en het spel speelde zich voornamelijk rond het middenveld af. Beide ploegen kwamen niet echt bij het doel en kansen werden er daardoor nauwelijks gecreëerd. Tegen het einde van de eerste helft, nam SETA toch duidelijk het heft in handen en bij één van de aanvallen, werd een goede voorzet knap ingeschoten door Ben Davids 1-1. Ondanks de vele protesten aan VEV kant, waar de grensrechter onbegrijpelijk voor buitenspel probeerde te vlaggen, werd de goal goedgekeurd en direct hierna floot de scheidsrechter ook voor de rust. Hier dreigde nog een klein opstootje, maar dit werd direct in de kiem gesmoord en kon iedereen aan de thee.

Twee keer Plat
Na de rust was het spelbeeld niet anders dan in de laatste minuten van de eerste helft. De thuisploeg was bijna alleen maar op de speelhelft van de VEV te vinden en uiteindelijk kwamen hier ook grote kansen uit voort. De gasten beperkten zich alleen tot verdedigen en leken lang uitzicht te hebben op een punt in Musselkanaal. Na het inbrengen van Fidel Plat, werd het alleen maar duidelijker dat er maar één team was die de winst verdiende. Met het nodige portie geluk en hulp van de doelpaal en reddingen op de lijn, bleef VEV overeind tot de 86e minuut. Het was invaller Plat die met een bekeken afstandsschot toch de ban brak en de 2-1 aantekende. Het verzet van VEV was hiermee volledig gebroken en de score liep dik verdiend nog op tot 3-1 in de 90e minuut. Na goed doorgaan van Ben Davids, kwam de bal bij Fidel terecht die de bal simpel in het doel kon werken.

Zeer verdiend
Al met al een zeer verdiende overwinning die nog hoger had kunnen oplopen. Volgende week wacht Damacota thuis. Inzet is een stevigere plek in de middenmoot en om definitieve aansluiting vinden. Aan de motivatie zal het in ieder geval niet liggen. De ploeg heeft in meerdere wedstrijden al laten zien, vol voor elk punt te gaan. Gelukkig leverde dit vandaag ook de winst op.