Knappe zege van Valthermond bij GVAV-Rapiditas

logo_valthermondDe omstandigheden tijdens GVAV Rapiditas – Valthermond waren lastig voor de heren spelers. Een harde wind gierde over sportpark Kardinge en het veld was door de regenval van de afgelopen weken zwaar. De bezoekers gingen het beste met deze omstandigheden om en dat resulteerde uiteindelijk in een verdiende 3-1 zege. Door schorsingen en blessures was het vooraf nog even puzzelen voor coach Harris Huizingh, maar uiteindelijk vielen alle puzzelstukjes wel mooi op zijn plaats. Xander Bouma, 17 lentes pas, verving doelman Erwin Timmer en Rick Schlimbach, normaliter in het hart van de verdediging opererend, werd als diepste spits geposteerd.

Demy Tomba
En laat nu net deze beide betrokken zijn bij de openingstreffer van Valthermond. Bouma bereikte met een verre uittrap Schlimbach die op zijn beurt Demy te Velde vond. Te Velde slalomde op zijn bekende wijze door de vijandelijke defensie om vervolgens raak te mikken. Naar de rust toe kropen de bezoekers een paar keer door het oog van de naald. Topscoorder Ingmar Liezenga schoot eerst over om vervolgens Bouma op zijn weg te vinden. Lars Baas kwam zijn debuterende doelman te hulp door een kopbal van Boyd Kooy van de lijn te halen en Rashid Conquet raakte de lat.

GVAV
Gydo Buurman (l) en Demy te Velde (m) waren trefzeker voor Valthermond. Maikel Platje is er blij om… (foto: Bennie Schlimbach)

De helft van Gydo
Na de thee ontwikkelde de thuisploeg wel veel druk, maar echt grote kansen ontstonden niet. GVAV-spitsen Ingmar Liezenga en Roy Xander Nijdam lagen aan de ketting bij Stefan Arendsen en Arjan Leeuwinga, waardoor het meeste gevaar nog ontstond uit stilstaande situaties als Boyd Booy zich aan het front meldde. Bouma weerde zich echter ook nu weer dapper. De beste kansen waren in de counter nog voor de Monkers en het werd uiteindelijk de helft van Gydo Buurman. Na zo’n kwartier spelen onderschepte de frele aanvaller zelf de bal om vervolgens een combinatie aan te gaan met Rick Schlimbach. Beheerst schoof Buurman vervolgens de 2-0 binnen.

Tevreden nippend
Even leek het nog billen knijpen te worden voor de mannen van Harris Huizing toen Rashid Conquet na een scrimmage de 2-1 aan liet tekenen, maar opnieuw Buurman bracht op aangeven van Te Velde de marge weer op twee. Na afloop waren daar de complimenten van GVAV-trainer Jacob Bosman:” Wij deden het niet goed vandaag, maar ik heb genoten van Valthermond. Valthermond heeft hiervoor drie weken niet gespeeld, maar dat was absoluut niet te zien. Een dik verdiende zege.” Nippend aan een colaatje nam Huizingh de complimenten met een tevreden lach in ontvangst.

- Banner Valthermond

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gasselternijveen de sterkste in burentwist met Gieterveen

Gasselternijveen won de burenderby van Gieterveen en deelde zo de eerste tik van het ...

Titan zet eerste stap ten koste van Musselkanaal

In de eerste nacompetitiewedstrijd voor een plaats in de tweede klasse troffen Titan en ...