Ronald Bulthuis: Blik op de Eredivisie

Dromen van een jongensboek
Een jongensboek, het is waar iedere jeugdvoetballer van droomt. Later schitteren als voetballer op de grote velden als sterren als Cruijff, Maradona, Zidane, Ronaldo of Messi. En dan vooral direct bij je debuut als voetballer een doelpunt maken of de winnende binnen schieten. Dennis van der Heijden van Ado den Haag had afgelopen zondag tegen Excelsior het ultieme verhaal voor zijn eigen jongensboek. De pas 18-jarige aanvaller kwam er bij een 2-1 achterstand in en schoot direct de 2-2 tegen de touwen en zorgde zelfs voor de winnende treffer. Een beter droomdebuut kun je, je als voetballer dan ook niet wensen. Of hij het helemaal gaat maken is natuurlijk altijd maar afwachten, maar zijn boek voor later heeft in ieder geval een prachtige proloog.

Trainer Henk Fräser zal er in ieder geval mee in zijn nopjes geweest zijn en besefte dat zijn jeugdexponent hem drie belangrijke punten bezorgde en dat ADO zich nu al zo goed als zeker heeft veilig gespeeld. Ondanks alle Chinese toestanden blijft Fräser aardig kalm en lukt het hem met bescheiden middelen goed te presteren. Fräser verdient een kans hogerop en zou een goede versterking zijn voor de huidige trainersstaf van Feyenoord. De voormalig speler van Feyenoord kent de club door en door. Zowel als speler was hij er actief en ook trainde hij er lange tijd de jeugd. Fräser is erg geliefd bij de achterban en zou de selectie van Feyenoord de mentale hardheid kunnen geven, die lijkt te ontbreken bij het elftal van Giovanni van Bronckhorst.

ResPECt voor Zwolle
Natuurlijk liggen de zeven nederlagen niet alleen aan de trainersstaf van Feyenoord, wat Martin van Geel maandag nog maar eens benadrukte in het Sportjournaal. Wat zorgelijker is, is dat alle aankopen opnieuw op de bank zaten waardoor de positie van Van Geel onder een kritische loep mag worden genomen. Misschien doen de Rotterdammers er verstandig aan om na dit seizoen afscheid van hem te nemen en iemand anders de kans te geven. Zwolle uit werd dus ook niet de ommekeer waar op gehoopt werd, maar dit is voor elke topclub een lastige wedstrijd. Ron Jans laat zijn elftal elke keer weer leuk voetbal spelen en presteert ook buitengewoon knap met de middelen die hij heeft. Daarnaast is PEC een hele sociale en gezellige voetbalclub, waar normen en waarden voorop staan. Mooi was het dan ook om te zien dat het ook anders kan met al die positieve spandoeken voor doelman Kenneth Vermeer.

Koffiedik kijken
Echt genieten was het zaterdagavond bij de wedstrijd tussen Heracles Almelo en AZ die het publiek een waar spektakelstuk voorschotelden. AZ won uiteindelijk omdat het over meer kwaliteit beschikt dan Heracles, maar beide ploegen lieten duidelijk zien dat ze niet voor niets zo hoog staan op de ranglijst. Ondanks de nederlaag is Heracles nog altijd derde, maar het gaat erg spannend worden wie uiteindelijk daar na 34 wedstrijden staat. Feyenoord zal heus weer zijn wedstrijden gaan winnen en mee blijven doen om plaats drie. Vitesse liet tegen Heerenveen zien weer op de oude weg terug te zijn en ook Utrecht is een serieuze kanshebber. Ook NEC, Groningen en Zwolle staan nog dichtbij en kunnen als outsider gezien worden, waardoor het koffiedik kijken is wie uiteindelijk een ticket gaat pakken voor de derde voorronde van de Europa League, die zowel voor plek 3 als 4 geldt.

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

René Nijgh: “Het is maar een spelletje”

Het is maar een spelletje. Vreselijk vind ik het als iemand dat tegen me ...

Arie Weits: “Gedwongen samenwerking”

Ik hou van het amateurvoetbal. Veel meer dan van de professionele tak. Uiteraard geniet ...

Jordi Nijgh: “Boxing Day = matchday”

De kerstdagen zijn weer achter de rug. Helaas in Nederland sinds 2009 voetballoze kerstdagen. ...