Ook SETA is niet opgewassen tegen Sweel

setaNadat de SETA in de wedstrijd tegen Nieuw Balinge vorige week wat vertrouwen had opgedaan, werd er uitgekeken naar de wedstrijd tegen het sterke v.v. Sweel. Toch was er in de directe aanloop naar de wedstrijd iets minder optimisme. Ook in deze wedstrijd werden de nodige mensen gemist en dat maakte de missie er niet makkelijker op.

SETA kan mee
Toch was daar in de wedstrijd niet direct wat van te merken. Ondanks dat na twintig seconden Lars Sikken een kans had op de 1-0. Hij kwam niet goed uit met zijn passen en schoot de bal in de handen van de doelman van SETA. Na deze mogelijkheid gebeurde er een tijdje vrij weinig, Sweel speelde slordig en SETA kon vrij makkelijk mee komen, met kleine kansjes over en weer. Toch was daar na 22 minuten de 1-0 voor Sweel: Willy Lubowa haalde hard uit en zijn schot caramboleerde via de paal in het doel.

Beslist
Ook na de openingstreffer gebeurde er niet veel, voor beide partijen waren er weinig kansen te noteren. Wie dacht aan een 1-0 ruststand kwam bedrogen uit, na 43 minuten schoot Lars Sikken een vrije bal van een meter of 25 in de linkerbovenhoek: 2-0. En al voor de rust was de wedstrijd al gespeeld, want na een vlotte aanval gaf Jurjen Huitema de bal voor op de inkomende Lars Sikken en zo lag de 3-0 ook al in het net.

Half dozijn
Na de rust werd SETA als snel op een ruimere achterstand gezet. Eerst vond Jurjen Huitema met een afgemeten voorzet het hoofd van Willy Lubowa, die binnen knikte: 4-0 en in de 55e minuut was het wederom Jurjen Huitema die langs zijn tegenstander snelde en Willy Lubowa bereikte, deze schoot de bal beheerst met binnenkant voet in de verre hoek. Na zeventig minuten werd een corner vlot genomen corner door invaller Bert-Jan Volders, waarna de bal terecht kwam bij Vincent Kok. De afgemeten voorzet van Kok werd bij de tweede paal keurig binnengekopt door Jurjen Huitema: 6-0.

Vizier op Erica
Hierna waren er nog wat kleine mogelijkheden voor v.v. Sweel, maar de score werd niet verder uitgebreid. Voor SETA rest nu de weg weer in te slaan, waar het vorige week aan is begonnen. Een wedstrijd tegen Sweel, die duidelijke de sterkste selectie van deze competitie heeft, moet maar snel vergeten worden. Het vizier moet op Erica ’86, waar gezien de stand op de ranglijst van gewonnen moet worden thuis.