Nieuwbouw voor Gieten, mogelijk kunstgras

v.v. GietenDe gemeente Aa en Hunze gaat onderzoeken of er een kunstgrasveld bij v.v. Gieten moet komen. Dat heeft de gemeenteraad woensdagavond beslist na een amendement van de VVD, dat werd gesteund door Gemeentebelangen en D66. GroenLinks, CDA en PvdA waren tegen (12 voor en 7 tegen). De VVD wilde ook meteen al 15.000 euro jaarlijks reserveren, maar dat voorstel haalde geen meerderheid. Dit bedrag komt vrij aan lagere rentekosten uit het plan voor nieuwbouw van het clubgebouw van v.v. Gieten.

Nieuw gebouw
Met de nieuwbouw ging de raad wel unaniem akkoord. De gemeente draagt € 700.000 bij, v.v. Gieten € 125.000 en voor € 75.000 aan zelfwerkzaamheid. Eerder gingen de leden van de club al akkoord met het plan. Daarmee kan de bouw beginnen en zal de club naar verwachting in de loop van volgend jaar over een nieuw gebouw beschikken.

Kunstgras
Of er ook meteen een kunstgrasveld kan worden aangelegd is nog even afwachten. Het gemeentebestuur gaat onderzoeken of de noodzaak er is volgens de normen die gelden (capaciteitsprobleem door ledengroei en/of structureel slechte velden). De resultaten van dit onderzoek en een eventuele discussie over de noodzaak en de kosten, die volgens de VVD € 300.000 bedragen, maar volgens wethouder Co Lambert veel hoger uit kunnen vallen, komen in de zomer van dit jaar aan de orde in het beleidsplan van de gemeente.

Bron: www.hartjegieten.nlOfichem

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Rolder Boys en Rick Slor verlengen samenwerking

Rolder Boys en Rick Slor zetten de samenwerking voor in het nieuwe seizoen.

Tips en voorbeelden voor voetbalclubs om actief te blijven in deze coronatijd

Door de avondklok moeten verenigingen flexibeler omgaan met het indelen van de trainingen.

Koninklijke onderscheiding voor Mondker voorzitter

Voorzitter Henk Smid van v.v. Valthermond heeft afgelopen zaterdag een Koninklijke onderscheiding ontvangen. De ...