Nieuwbouw voor Gieten, mogelijk kunstgras

v.v. GietenDe gemeente Aa en Hunze gaat onderzoeken of er een kunstgrasveld bij v.v. Gieten moet komen. Dat heeft de gemeenteraad woensdagavond beslist na een amendement van de VVD, dat werd gesteund door Gemeentebelangen en D66. GroenLinks, CDA en PvdA waren tegen (12 voor en 7 tegen). De VVD wilde ook meteen al 15.000 euro jaarlijks reserveren, maar dat voorstel haalde geen meerderheid. Dit bedrag komt vrij aan lagere rentekosten uit het plan voor nieuwbouw van het clubgebouw van v.v. Gieten.

Nieuw gebouw
Met de nieuwbouw ging de raad wel unaniem akkoord. De gemeente draagt € 700.000 bij, v.v. Gieten € 125.000 en voor € 75.000 aan zelfwerkzaamheid. Eerder gingen de leden van de club al akkoord met het plan. Daarmee kan de bouw beginnen en zal de club naar verwachting in de loop van volgend jaar over een nieuw gebouw beschikken.

Kunstgras
Of er ook meteen een kunstgrasveld kan worden aangelegd is nog even afwachten. Het gemeentebestuur gaat onderzoeken of de noodzaak er is volgens de normen die gelden (capaciteitsprobleem door ledengroei en/of structureel slechte velden). De resultaten van dit onderzoek en een eventuele discussie over de noodzaak en de kosten, die volgens de VVD € 300.000 bedragen, maar volgens wethouder Co Lambert veel hoger uit kunnen vallen, komen in de zomer van dit jaar aan de orde in het beleidsplan van de gemeente.

Bron: www.hartjegieten.nlOfichem

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Bekervoetbal: donderdag 15 december

Programma donderdag 15 december Pelikaan S. – SC Stadskanaal 20:00

Nieuwe seizoen begint op 23 september

De kruitdampen van het afgelopen voetbalseizoen zijn amper opgetrokken, of de blik gaat bij ...

Accommodatie v.v. Gieten gaat op de kop

Het bestuur van v.v. Gieten heeft een akkoord bereikt met de gemeente Aa en Hunze ...