Wiljan Vos wil met Borger via SJS omhoog

borgerWiljan Vos is één van de eerste spelers die op het wedstrijdformulier van SV Borger verschijnt. De rechtsback is al een aantal seizoenen een vaste waarde en bezet samen met zijn één jaar jonge broertje Christiaan de backposities bij SV Borger, al moet laatstgenoemde voorlopig een tijdje toekijken met een gebroken pols. Komende zaterdag wacht voor Vos en Borger de belangrijke Kanaalstreek-derby tegen SJS. FC Kanaalstreek blikte met de verdediger vooruit op het treffen met SJS en zijn verwachtingen voor de rest van het seizoen.

Wiljan, jullie hadden afgelopen zaterdag een mooie slag kunnen slaan in de uitwedstrijd tegen CSVC, maar liepen tegen een nederlaag aan. Een terechte nederlaag of had er meer ingezeten? “Aan de inzet en mentaliteit lag het in ieder geval niet. Ondanks een sterk begin van de wedstrijd kwamen we in de tweede helft met 2-0 achter. Als ploeg hebben we wel veerkracht getoond en gelijk weten te maken, maar in de laatste minuut kregen we uit een lange bal een ongelukkig doelpunt tegen. Hierbij stond het middenveld en de verdediging, waaronder ik zelf, niet goed opgesteld. Het is zuur om op deze manier te verliezen, helemaal omdat het een naaste concurrent is.”

De teams in jullie klasse staan wel erg dichtbij elkaar, waarbij ook de onderste plaatsen niet ver weg zijn. Moet Borger vrezen voor een plek bij de onderste vier? “Het is een erg spannende competitie en het verschil met plaats elf is slechts drie punten. Als we zaterdag hadden gewonnen, dan stonden we gewoon vijfde. Dit betekent ook dat wanneer er een goede reeks wedstrijden wordt neergezet dat je bovenin kan meedraaien. Borger moet er dan ook voor zorgen dat deze goede reeks er komt en met de wedstrijden tegen SJS, Veenhuizen en Hoogeveen moeten er negen punten worden gepakt om bovenin mee te blijven doen.”

Wiljan Vos 2
Vleugelverdediger Wiljan Vos: vaste waarde bij Borger…

Net als dat het onderin aardig spannend is, is bovenaan de spanning weer volledig terug. Wie zie je uiteindelijk als kampioen en wie verwacht je dat er degradeert? “De eerste periode wist ONR alle wedstrijden te winnen en leken zij op weg naar het kampioenschap. Ze zitten momenteel in een mindere fase en het zal nog lastig genoeg voor ze worden om Tonego en Elim van zich af te houden. Persoonlijk vond ik Tonego de beste ploeg, dat beschikt over een solide verdediging en voorin ook nog eens veel snelheid heeft. Voor SJS zie ik het somber in gezien ze vijf punten achter staan op een nacompetitieplek en ook nog een wedstrijd meer hebben gespeeld. Ik verwacht dat Vitesse’63 en Hoogeveen gaan uitmaken wie de andere degradant wordt.”

Komende zaterdag wacht de Kanaalstreekderby tegen degradatiekandidaat SJS. Is dit een wedstrijd op zich of leeft dit gevoel niet zo sterk? “Dit is voor mij pas het tweede seizoen dat ik bij SJS in de competitie zit dus voor mij persoonlijk leeft dat totaal niet. Ik zie dit gewoon als een normale competitiewedstrijd en ik denk dat dit meer iets is voor de oudere garde die jarenlang tegen SJS hebben gespeeld. Martijn Ulenreef heeft nog voor SJS gespeeld en zal ongetwijfeld oude bekenden tegenkomen, dus ik kan me voorstellen dat het voor hem wel een wedstrijd op zich is.”

Hoe schat je de kansen in voor Borger komende zaterdag en wat verwacht je voor wedstrijd? “Willen we niet in de buurt komen van de onderste plaatsen dan moeten we deze wedstrijd winnen. Met ons aanvallende spel weten we altijd te scoren, dus is het erg belangrijk dat we goed georganiseerd spelen om zo tegendoelpunten te voorkomen. Ik verwacht echter niet dat SJS zich vrijwillig naar de slachtbank laat leiden. We zullen dan ook met dezelfde instelling moeten spelen als tegen CSVC en wanneer we dat doen vertrouw ik erop dat we gaan winnen van SJS.”

Wat zijn je verwachtingen voor de rest van het seizoen voor SV Borger? “De verschillen tussen de teams op de ranglijst zijn erg klein, dus verwacht ik dat het nog alle kanten op kan gaan. Ik verwacht dan ook dat er geen gemakkelijke wedstrijden meer tussen zullen zitten. Ik zie ons zelf wel bij de eerste vijf eindigen als we hetzelfde niveau halen als in de eerste seizoenshelft.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

‘Pechvogel’ Anne Wilzing stelt nacompetitie als norm voor Onstwedder Boys

Anne Wilzing hoopt komend seizoen in ieder geval om de nacompetitie mee te kunnen ...

Blik op 2L: Danny Hingstman wil topscorer worden

Rolder Boys opent de competitie met een wedstrijd tegen FC Lewenborg. Voor aanvaller en ...

Edwin Drenth weet weer hoe scoren voelt

Heel Valthermond hield de adem in toen Edwin Drenth op 8 juli een verontrustend ...