Open Techniek Kampioenschappen Boy Nijgh Voetbalschool

boy-nijgh-voetbalschool

Het is voorjaarsvakantie. En wanneer het vakantie is, dan is er op de woensdagmiddag bij Sportclub Stadskanaal altijd wat te beleven voor de jeugd. Ook deze vakantie was dat niet anders. De Boy Nijgh Voetbalschool organiseerde weer de jaarlijkse Open Techniek Kampioenschappen. Een activiteit die in het teken staat van één tegen één partijen, acties maken en scoren. Over de hele dag gezien mochten de organisatoren ruim tachtig enthousiaste voetballers en voetbalsters ontvangen. Niet alleen waren er spelers aanwezig van de eigen SC, ook BBC, SJS, Nieuw Buinen, Onstwedder Boys en zelfs Be Quick 1887 waren vertegenwoordigd.

Passeren en scoren
In rondes van vijftien minuten werkten alle spelers vier verschillende één tegen één vormen af met als doel: zoveel mogelijk punten halen om mee te spelen om de prijzen. Een doelpunt leverde één punt op, een mooie actie ook één punt en mocht je na een geslaagde passeerbeweging direct scoren kreeg je er nog een bonuspunt bij. Vanaf 10:00 uur was het de beurt aan de F-pupillen, ’s middags om 13:00 uur kwamen de E & D jeugd in actie. Waar het op voorhand een regenachtige dag leek te worden was het om klokslag tien uur, alsof de weergoden er mee speelden, droog en werd er, onder grote belangstelling van de meegekomen ouders, gestart. Fraaie duels werden uitgevochten waarbij de ene actie nog mooier was dan de ander. Behalve de schaar en de overstap werd er regelmatig gepasseerd middels de bekende ‘Zidane’ of werd er op grandioze wijze een panna uitgedeeld.

Eeuwige roem
Na de tweede ronde en vele doelpunten later konden de moegestreden spelertjes zich middels een beker ranja en een banaan, gesponsord door Albert Heijn Stadskanaal, zich opladen voor de komende twee ronden. Na deze twee ronden zou duidelijk worden wie de felbegeerde beker, een shirtje van de Boy Nijgh Voetbalschool maar vooral de eeuwige roem op zijn naam mocht schrijven. Bij de eerstejaars F-pupillen werd pas in het allerlaatste duel de winnaar bekend. Jayden Slagter (spelend in de F3 van Sportclub Stadskanaal) ging er met de hoofdprijs vandoor. Bij de oudere F-pupillen was het uiteindelijk Stadskanaal F1 speler Tobias Herder die de prijzen in ontvangst mocht nemen.

Voetbalvaardigheden
Na een kom soep en een broodje voor de jeugdtrainers/vrijwilligers werd er begonnen aan de middagsessie voor de E/D pupillen. Ondanks dat de opkomst iets minder groot was dan in de ochtend (46 om 37), was het enthousiasme er niet minder om. Bij de E-pupillen kwam de winnaar van buitenaf: Jair Kiewiet, spelend bij Be Quick 1887 E2 won met een kleine voorsprong. Bij de D’s was de winnaar al snel bekend. SC Stadskanaal D1-aanvoerder Kevin Nijmeijer won met liefst 19 punten verschil op de nummer 2. Al met al kan de organisatie terugkijken op een geslaagde voetbaldag en uiteraard hopen we bij het volgende voetbalevenement (Voetbalvaardighedencircuit op woensdag 4 mei) op een nog groter deelnemersveld.

0

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Vacature: Redacteur(s) gezocht!

FC Kanaalstreek is op zoek naar versterking en zoekt voetbaljournalistiek talent.

Stand FC Kanaalstreek Eredivisietoto na speelronde 22

Tussenstand van de FC Kanaalstreek Eredivisietoto na speelronde 22.

Arend Scholtens wordt trainer van PJC

Arend Scholtens leek dit seizoen niet actief te zijn als trainer. Tot zijn vorige ...