Bonuspunten voor NWVV tegen Helpman

nwvvNa 4-1 nederlaag tegen De Griffioen mocht NWVV het opnieuw opnemen tegen een hoog geklasseerd team: koploper Helpman. Ondanks dat NWVV een moeizaam seizoen doormaakt, wisten de mannen van Geert Aalderink voor een daverende verrassing te zorgen. Met behulp van een flinke dosis inzet kon de in de eerste helft opgebouwde voorsprong over de streep worden getrokken: NWVV won uiteindelijk met het kleinst mogelijke verschil: 1-0.

Balbezit, maar geen kansen
In de eerste helft was het Helpman dat wat meer balbezit had, maar kreeg het niet veel mogelijkheden gehad om te scoren. NWVV had de beste mogelijkheden. In de vijfde minuut van de wedstrijd wilde Helpman een situatie in de achterhoede voetballend oplossen, maar ze verspeelden de bal waardoor Roy Supèr één op één voor de keeper kwam te staan. Supèr raakte de bal echter niet goed, waardoor de bal naast ging. Dit was een grote mogelijkheid om op voorsprong te komen.

In de rebound
Een half uur later was het wel raak voor NWVV: Tim Kollmer kwam aan de bal rond het strafschopgebied, draaide naar binnen en schoot. Kollmer raakte vol de kruising van paal en lat, een bood Marko Mihalj hiermee een rebound, die werd benut: 1-0. Na dat doelpunt liet NWVV zich wat teveel terugzakken, maar Helpman kon niet veel mogelijkheden creëren. Het enige gevaar van de bezoekers kwam voort uit vrije trappen en hoekschoppen.

Geloof in resultaat
In de tweede helft had Helpman weer meer balbezit dan de thuisploeg, maar hadden de blauw-witten niet het betere van het spel. Naarmate de wedstrijd vorderde, begonnen de spelers meer en meer hun ongenoegen over het wedstrijdverloop te uiten. Vanzelfsprekend had hun spel hier onder te lijden, waardoor het geloof bij NWVV in een resultaat groeide. Wel kreeg Helpman nog een mogelijkheid om de gelijkmaker te maken. De bal werd vanaf de rechterkant voorgegeven een belandde op het hoofd van een speler van Helpman, maar de bal ging net over.

Teamprestatie
Daarvoor had NWVV nog een grote mogelijkheid om de score te verdubbelen. De bal werd door Rick Hendriks vanaf links in de richting van Roy Supèr, maar zijn inzet raakte slechts de onderkant van de lat. NWVV kreeg na deze mogelijkheid nog een aantal kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar dat lieten de zwart-blauwen na. Zelfs een overtalsituatie na een rode kaart voor een Brouwer (Helpman) kon hier niet bij helpen. Toch werden de drie punten in de wacht gesleept: een echte teamprestatie.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SPW wint met ruime cijfers van Wedde

SPW won met ruime cijfers van Wedde en bleef daarmee ongeslagen.

Westerwolde eindigt met negen tegen Zuidwolde

Ter voorbereiding op de nieuwe competitie speelde Westerwolde zondagmiddag haar laatste oefenduel en wel ...

FOTOVERSLAG: Pekelder Boys – Gieterveen

Na negentig minuten degradatievoetbal was het bijschrijven van één punt het maximaal haalbare voor ...