TEVV en Hoogezand op herhaling

TEVVKomende zondag zullen TEVV en Hoogezand elkaar voor de derde keer dit seizoen ontmoeten. De onderlinge wedstrijd die op 21 februari jl. werd gespeeld, is namelijk uit de boeken geschrapt. De reden: TEVV stelde tijdens de met 0-2 gewonnen wedstrijd een speler op die niet speelgerechtigd was. Hoogezand tekende protest aan. En met succes, met als gevolg dat er komende zondag opnieuw om de punten wordt gestreden.

Digitaal overschrijven
Wedstrijdsecretaris Henk Bolk licht de situatie toe: “In de winterstop meldde Suleyman Bahceci zich aan bij TEVV. Bahceci maakte de overstap van Hoogezand. Doordat het aanmelden van nieuwe leden bij de KNVB sinds kort volledig digitaal gaat, werden we goed geholpen. Het systeem geeft namelijk aan of er bijzonderheden zijn. En dat was bij Bahceci niet aan de orde.”

Spelerspas
Zelfs het feit dat hij al een wedstrijd had gespeeld voor Hoogezand was geen belemmering, waarop de speler goedkeuring en een spelerspas kreeg. Bolk gaat verder in op de situatie: “Toevallig speelde Suleyman zijn eerste wedstrijd tegen Hoogezand. Daar wisten ze van de eerder gespeelde wedstrijd, dus besloten zij protest aan te tekenen. TEVV was zich van geen kwaad bewust.”

Systeemfout
En uit onderzoek van de KNVB bleek deze houding terecht: “Het overschrijvingssysteem vertoonde nog wat kinderziekten. Aan systeemfouten heeft de tuchtcommissie echter geen boodschap en hoewel besloten is ons geen punten in mindering te brengen, voelen we ons toch gestraft. De wedstrijd tegen Hoogezand wordt immers overnieuw gespeeld.  We hebben volledig te goeder trouw gehandeld, maar uiteindelijk kan een systeemfout van de KNVB ons dus drie punten kosten.”

banner-tevv-az

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Nieuwe competitie-indelingen bekend

Met de bekendmaking van de indelingen van de competities van de standaardelftallen is het ...

V.V. Veelerveen bestaat 90 jaar!

Veelerveen bestaat 90 jaar vandaag! Een mooie mijlpaal.

André Wever blijft Buinen trouw

André Wever zal ook in het seizoen 2016-2017 trainer zijn van Buinen. De vijfdeklasser, ...