Valthermond en Peize in evenwicht

logo_valthermondDat een doelpuntloos gelijkspel niet perse saai hoeft te zijn bewezen Valthermond en Peize. Evenals tijdens het duel in Peize hielden beide ploegen elkaar nu ook in evenwicht en ontbraken alleen de goals. De thuisploeg is het meest gebaat bij deze remise, want de voorsprong op de Peizenaren blijft nu zes punten. Met nog vier duels te gaan heeft Valthermond uitstekende papieren voor de zo belangrijke vierde plaats die hoogst waarschijnlijk recht geeft op nacompetitie.

Niet saai
“Eigenlijk moeten wij onszelf voor dit goede seizoen belonen”, sprak Valthermond-coach Harris Huizingh voor aanvang van de wedstrijd, doelend op die vierde stek. Ondanks dat Peize dus niet dichterbij kwam, lieten de Mondkers na om de voorsprong zelfs verder uit te breiden. Als er namelijk een ploeg recht op de overwinning had, was het de thuisploeg. De openingsfase was weliswaar voor de gasten en doelman Erwin Timmer redde toen zijn ploeg toen David Kruizenga, na balverlies van Maikel Platje alleen voor hem verscheen, het resterende deel van de beslist niet saaie partij was voor de thuisploeg.

Gydo Buurman, topscorer van Valthermond, wist het doel niet te vinden... (foto: Bennie Schlimbach)
Gydo Buurman, topscorer van Valthermond, wist het doel niet te vinden… (foto: Bennie Schlimbach)

De Graaf mikt over
Valthermond had echter de pech dat de beste man aan Peizer kant onder de lat stond. Zo was Lennart Renkema attent op een vrije bal van Alwin Braakman. De goalie was wel kansloos bij een inzet van Jesper de Graaf, in stelling gebracht na een combinatie tussen Gydo Buurman en Alwin Braakman, maar de linkspoot mikte over. Maikel Platje, Dion van der Laan en Gydo Buurman mikten allen nog eens naast.

Buurman twijfelt
Buurman had kort na de pauze de score moeten openen na een pass van linksback Stefan Arendsen. De Valthermondse topscoorder twijfelde echter op weg naar Renkema. Lars Baas, Valthermonds beste man, had pech dat zijn vrije trap net voorbij de kruising scheerde. Daarna onderscheidde Renkema zich verder door met katachtige reflexen Dion van der Laan en Theo Gennissen van scoren af te houden. Met de woorden: “Het was beslist geen salonremise”, betrad Peize-trainer Frank Konneman de bestuurskamer, en daar had de coach net als zijn ploeg een punt.

Zandstra

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

De warming up: Stadskanaal en Alteveer winnen Kanaalstreek derby’s

Het afgelopen weekend werden er weer de nodige oefenwedstrijden afgewerkt in de voorbereiding, waaronder ...

Duur puntverlies voor Gieterveen

In de strijd om het kampioenschap in de vijfde klasse F heeft Gieterveen dure ...