De warming up: Stadskanaal en Alteveer winnen Kanaalstreek derby’s

Alteveer won met 3-1 van EEC...
Alteveer won met 3-1 van EEC…

Het afgelopen weekend werden er weer de nodige oefenwedstrijden afgewerkt in de voorbereiding, waaronder enkele Kanaalstreek derby’s. Nieuw Buinen werkte zaterdag haar eerste “serieuze” oefenwedstrijd af tegen Go Ahead Kampen, waar voormalig trainer Jan Korte dit seizoen de scepter zwaait. In deze wedstrijd waren de contouren van het toekomstige basis elftal al te zien, maar waren enkele potentiële basisspelers (Snip, Middelkamp) ook nog afwezig. Na een assist van oud Nieuw Buinen speler Arjan Wiegers kwam GA Kampen nog op voorsprong, maar door doelpunten van Erwin Aukes en Mohamed Yuksel poetste Buunermond de achterstand weer weg. Nog voor rust werd een persoonlijke fout bij de thuisploeg afgestraft, waardoor het 2-2 stond aan het begin van de tweede helft. De gasten kwamen in het tweede bedrijf al vrij vroeg op 2-3, maar door een mooie lob van Wybe Nienhuis kwam Nieuw Buinen vlak voor tijd weer langszij: 3-3. Een prima resultaat tegen het uit de hoofdklasse gedegradeerde Go Ahead Kampen. Dit biedt perspectief voor de start van de nieuwe competitie.

TEVV speelde haar laatste oefenwedstrijd in en tegen Muntendam, de ploeg waarmee het vorig jaar nog verwikkeld was in de strijd tegen degradatie. Beide ploegen bleken goed aan elkaar gewaagd, met kansen over en weer. Oguzhan Altun had een grote kans om de score te openen, maar na een mooie solo werd zijn inzet van de doellijn gehaald. Muntendam wist voor rust wel te scoren met een kopbal na een corner. Na rust maakte TEVV gelijk via Nick Berends, die een vrije trap binnen tikte. De gasten zetten hierna aan voor de winst, maar ondanks een goede kans voor Jurnel Rojer bleef de stand ongewijzigd.

In Alteveer stond zondag een Kanaalstreek derby op het programma. Hier ontving de thuisploeg EEC uit Ees, waar oud- trainer Chiel Boeser actief is. Onder aanvoering van Emiel Scheper was Alteveer voor rust heer en meester en via de lange spits kwamen zij ook op 1-0. Deze voorsprong werd in de eerste helft uitgebreid naar 3-0, door doelpunten van Mark Oosting en Bryan Schenkel. De tweede helft was door de vele wisselingen behoorlijk minder qua niveau en het was EEC dat nog een eretreffer wist te scoren, waarmee de eindstand op 3-1 werd bepaald.

Stadskanaal trof ook een bekende tegenstander uit de Kanaalstreek, namelijk het naar de derde klasse gedegradeerde Titan. De Nieuw- Weerdingers, die speelden met een aantal A- junioren, bleken niet opgewassen tegen de dadendrang van de Knoalsters. Halverwege de eerste helft kwamen de blauwhemden via Jeffrey Bakker op voorsprong, na een prima combinatie met Tristan Rotman. Even later was het Rotman zelf die scoorde, ditmaal op aangeven van Pasha Ekinci. Ondanks de grote druk van de tegenstander kreeg Titan voor rust nog wel een grote kans op de aansluitingstreffer, maar deze inzet belandde op de paal. Vlak na de pauze, waarin trainer Slor vier wissels binnen de lijnen bracht, kwam Stadskanaal via een harde vrije trap van Denny Feiken op 3-0 en was het duel definitief gespeeld. Ook daarna was het woord aan de thuisploeg, dat via Oosting en Vos keer op keer gevaarlijk was. Rond het uur wist Titan de stand nog wel iets draaglijker te maken. Het was Robin Broekema die doelman Geerlings kansloos liet: 3-1.
 
Overige uitslagen oefenwedstrijden t/m 19-8:

Dinsdag 12 augustus:
Nieuw Buinen – WKE, 1-8

SC Stadskanaal – Noordster, 1-0
Valthermond – Zwartemeer, 3-1
Onstwedder Boys – Wedde, 4-2

Donderdag 14 augustus:
Ter Apel ’96 – Veendam 1894, 3-4
Alteveer – Bellingwolde, 4-4

Zaterdag 16 augustus:
SC Stadskanaal – Titan, 3-1

Nieuw Buinen – Go Ahead Kampen, 3-3
SV Mussel – SETA, 5-0
Onstwedder Boys – Westerlee, 0-0
Borger – HZVV 2, 0-2

Zondag 17 augustus:
Gasselternijveen – Sellingen, 2-1

Muntendam – TEVV, 1-1
Valthermond – Schoonebeek, 7-5
Buinerveen  – VIOS 1-5
Alteveer – EEC, 3-1
Bellingwolde – Ter Apel ’96, 2-1
Buinen  – Westerwolde , 1-6

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

De Treffer ’16 niet opgewassen tegen kampioen KSC

Door de nederlaag van De Treffer '16 tegen Gasselternijveen werd KSC kampioen, zonder in ...

Nieuw Buinen pakt in slotfase punt tegen ASVB

Nieuw-Buinen wist in de slotfase nog een punt over te houden aan het bezoek ...

Alteveer weet niet te winnen van Eext

Alteveer kreeg afgelopen weekend collega middenmoter Eext op bezoek. De gehavende ploeg had de ...