Buinen pakt tegen VIOS langverwachte zege

buinenDe spelers en begeleiders van Buinen moesten flink graven in hun geheugen om de vorige overwinning op het netvlies te krijgen. Want nadat er op 8 november van het vorige jaar met 6-0 werd gewonnen van buurman Buinerveen, bleef het behelpen. Regelmatig waren er de complimenten voor het vertoonde spel, de inzet én de spelopvatting, maar punten leverde het amper op. Tot afgelopen zondag, toen VIOS O slachtoffer werd van de Buiner dadendrang: 1-2.

Eindstation Wilts
De eerste kans was voor de thuisploeg, maar deze werd gemist. Daarna was het Buinen dat een aantal kansen creëerde. Eerst was het Wim Wilts en vervolgens Marcel Vedder die niet tot scoren kwam. De derde kans was wel raak: opnieuw was Wilts het eindstation van een aanval en nu kopte hij fraai binnen. Deze voorsprong konden de geelhemden tot de rust vasthouden.

Eindstation Huizing
Daaruit putten de bezoekers duidelijk moed, want na de thee ging men op zoek naar een tweede treffer. Deze kwam er ook, toen Mark Sikkema een schot van Arno Huizing dat de paal raakte, tot doelpunt verwerkte. Daarmee zat Buinen na tien minuten in de tweede helft op rozen. Het laatste half uur werd het toch spannend, omdat VIOS inmiddels op 1-2 was gekomen. Het was mede aan doelman Sijbring te danken dat de punten meegingen naar Buinen.- Banner Buinen