SJS beleefde een makkelijke avond tegen SCN en won met ruime cijfers.

Met nog 4 wedstrijden voor de boeg en een hevige strijd om de nacompetitieplaatsen voor promotie mocht SJS op dinsdagavond alweer aantreden tegen SCN uit Nieuwlande. Een doorgaans lastig te bespelen ploeg, zo liet de historie van dit duel zien. Gisteravond was er echter geen vuiltje aan de lucht voor de Knoalsters, die met een ruime 0-6 overwinning van het veld stapten en nu alleen op de 3e plaats staan. Daardoor is de plaatsing voor de nacompetitie weer een stapje dichterbij gekomen. De spanning in de top van 4D blijft echter ongekend, want er is feitelijk nog niets beslist. Het kampioenschap is uit zicht, maar je weet nooit hoe een koe een haas vangt. Alle teams hebben de punten nog keihard nodig en op zaterdagmiddag 4 juni om 16.15 uur zien we hoe de eindstand zal zijn.

Nu eerst de wedstrijd in Nieuwlande. SJS begon met dezelfde elf namen als afgelopen zaterdag en kende een droomstart. In de eerste aanval was het Rijkens die de bal onberispelijk in de linkerhoek schoot en daarmee SJS al in de 3e minuut op voorsprong zette. SCN, dat een behoorlijk aantal vaste krachten miste, probeerde hoog druk te zetten op de defensie maar met wat kunst- en vliegwerk bleef deze overeind. Niet veel later verdubbelde SJS bijna de score. Een voorzet vanaf rechts werd bijna in eigen doel gewerkt en uit de corner werd een kopbal van Springer van de lijn gehaald.

Rommeliger spelbeeld

In de 22e minuut werd het dan toch 0-2. Een vloeiende aanval eindigde bij Springer, die simpel kon binnen schuiven. Heidema gaf de assist. Na deze comfortabele voorsprong werd het wat rommeliger bij SJS. Waar SCN twee keer kort achter elkaar een goede mogelijkheid kreeg om de aansluitingstreffer aan te tekenen, bleef het gelukkig bij mogelijkheden. In de laatste fase van de eerste helft was het weer SJS dat kansen kreeg. Springer knikte bijna de 0-3 binnen, maar de Nieuwlander doelman redde bekwaam. Daarna was het een snelle uitbraak via Boels, die Kingma in de diepte stuurde. Zijn voorzet op Heidema was net te scherp, waardoor de SJS-aanvaller een teenlengte tekort kwam en de bal werd uitverdedigd.

Kort voor rust mocht SJS Rijkens danken, die weer een prima pot speelde. Hij moest kordaat ingrijpen in de zestien om een schietkans te voorkomen en deed dat ook. En zo gingen beide ploegen met een 0-2 stand rusten.

Makkelijke tweede helft voor SJS

Nadat het kunstlicht was ontstoken werd er aan de tweede helft begonnen. SJS toog direct weer in de aanval en kreeg een vrije trap mee. De youngster Wientjes mocht zich achter de bal nestelen. Zijn poging ineens op de goal verdween heerlijk in de linkerbovenhoek en zo maakte SJS direct een einde aan alle goede bedoelingen van SCN, 0-3. SJS ging op zoek naar meer, omdat aan het einde van de rit het doelsaldo weleens belangrijk kan gaan worden. Na een kwartier spelen maakte Tom Timmer er met een droge knal 0-4 van. SCN stelde er bar weinig tegenover. En omdat het kan, wisselde trainer Schaart prima spelende Springer en Wientjes voor De Koe en Hommes. Met nog 20 minuten te spelen kwam SCN toch nog dicht bij een eretreffer. Een corner werd goed ingekopt, maar doordat Rijkens netjes volgens afspraak bij de tweede paal bleef staan, kon hij deze onschadelijke maken. Het bleef bij 0-4.

Ook Tam en Raadsveld vielen vervolgens in. Boels en Kingma gingen naar de kant. In het laatste kwartier gaf SJS nog even gas. En daar was dan ineens Heidema als een duveltje uit een doosje. Hij kapte naar links en schoot hard binnen, 0-5. Het slotakkoord was voor Lars Hommes. Daar waar hij eerder zijn kopbal op de lat uiteen zag spatten, kreeg hij nu een niet te missen kans. Tam werd diep gestuurd, Hommes liep mee op en werd op maat bediend. Het binnen schieten van de bal was daarna een koud kunstje en daarmee bepaalde hij de eindstand op 0-6.

Al met al een prima teamprestatie, drie punten mee terug naar Stadskanaal en de 3e plaats stevig in handen. Concurrenten DKB en Onstwedder Boys staan op 3 punten achterstand. De mannen van trainer Schaart hebben dus alles in eigen hand om de nacompetitie te bereiken. Maar het devies is wedstrijd voor wedstrijd. Nog drie finales te gaan. Allereerst aankomende zaterdagmiddag tegen SVBO. De Barger Oostervelders zijn behoorlijk afgezakt op de ranglijst, maar van onderschatting mag en zal geen sprake zijn. Aftrap is om 14.30 uur aan de Julianastraat.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stadskanaal na rust onderuit in Emmen

SC Stadskanaal startte 2017 gistermiddag met een oefenwedstrijd in de JenS Vesting, het stadion ...

NWVV pakt laatste strohalm

Het heeft er alle schijn van dat het seizoen van NWVV verlengd gaat worden ...

Borger verlaat derde klasse met nederlaag

Voor iedereen was duidelijk dat de beslissing in het tweeluik tussen Borger en Hoogeveen ...