René Nijgh: “Het wonder van Leicester City”

Leicester City is kampioen van Engeland. Ongelooflijk, maar waar! Wat een sprookje. Wat niemand voor mogelijk hield is toch gebeurd. Alle grootmachten hebben zich stukgebeten op het collectief sterke Leicester. Vrijwel elke voetballiefhebber zal hebben genoten van Jamie Vardy en zijn kompanen. Week in week uit bleef de ploeg verrassen. Spelend vanuit een bepaalde visie. Inzakken, gegroepeerd verdedigen en razendsnel counteren. Het bleek wekelijks succesvol.

De selectie werd samengesteld uit spelers die elders mislukten of werden opgepikt uit de kelder van het Engelse voetbal. Neem Jamie Vardy. Een aantal jaren geleden werkzaam in een fabriek en spelend op amateurniveau. Leicester City zag wel iets in de spits. En ze kregen gelijk! Riyad Mahrez? Twee jaar geleden voor € 400.000,- opgehaald bij het Franse Le Havre. Nu is hij het honderdvoudige waard! De scouting van Leicester City verdient een groot compliment. Ongelooflijk knap hoe deze selectie bij elkaar is gezocht.

De hele voetbalwereld is in rep en roer na het wonder van Leicester. Mensen die bij de wedkantoren hebben ingezet op het kampioenschap van Leicester City lopen binnen. Wat is gebeurd in Engeland maakt onze sport zo prachtig. Eens te meer is weer gebleken dat je een titel niet kan kopen. Scouting, beleid en een elftal formeren dat voor elkaar door het vuur gaat is waarschijnlijk het geheim van dit succes. Toen ik de beelden zag van een feestende selectie in het huis van Jamie Vardy kreeg ik kippenvel over m’n hele lijf. Alles blijkt dus mogelijk, als je het maar echt wilt!

Als trainer van Alteveer hoop ik ook dat wij in de nacompetitie vriend en vijand zullen verrassen. Want wanneer wij promoveren mag dat ook gerust als een wonder gezien worden. Al staat dat in een schril contrast met het wonder dat in Engeland geschiedde. Leicester City, bedankt voor een grandioos seizoen. Het is jullie zo verschrikkelijk gegund. Jullie zijn voor altijd legendes en deze prestatie zal nooit worden vergeten!

René Nijgh...
René Nijgh…
  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

René Nijgh: “De slapende reus”

Zoals iedereen wel weet loopt SC Stadskanaal als een rode draad door mijn leven. ...

Peter Kroezenga: “Eerlijke Jan”

De afgelopen weken lagen diverse scheidsrechters weer flink onder vuur door een aantal discutabele ...

Jordi Nijgh: “Trots op onze jeugdopleiding”

Geen Oranje op het Europees Kampioenschap in Frankrijk komende zomer. In 2014 nog de ...