Weekendoverzicht: alle (bijna)beslissingen

Het afgelopen voetbalweekend vielen in veel klassen beslissingen. Het ging om het behalen en/of verspelen van een kampioenschap, maar ook het (bijna) behalen van een plaats in de nacompetitie. Een aantal keren ging dat in de positieve zin, een aantal keren in negatieve zin. FC Kanaalstreek geeft een overzicht van de prestaties van de clubs die door deze website gevolgd worden.

Luuk Kenter scoorde en droeg bij aan het succes van Borger... (foto: Alle Oldenbeuving)
Luuk Kenter scoorde en droeg bij aan het succes van Borger… (foto: Alle Oldenbeuving)

Zaterdagvoetbal, derde en vierde klasse
In het zaterdagvoetbal was het een mooie middag voor Borger. De groenhemden wonnen met 2-1 van ONR, dat hiermee haar laatste kans op het kampioenschap in de derde klasse D verspeelde. Voor Borger betekende de overwinning lijfsbehoud. Na de zomerstop zullen de mannen van Arne Joling derhalve aan het tweede seizoen in de derde klasse beginnen. Degradatie voorkomen is ook nog steeds het enige doel voor NWVV. Geert Aalderink zag zijn ploeg met 5-1 verliezen, waardoor men veroordeeld is tot het spelen van nacompetitie. Volgende week alles heel houden en dan knallen in de nacompetitie is het devies.

Zondagvoetbal, eerste en tweede klasse
Verschillende emoties in de eerste klasse: Nieuw Buinen speelde zich definitief veilig door een 0-0 tegen WVV, maar zag de kans op het winnen van de derde periode wel verder afnemen. Volgende week hebben de oranjehemden nog een kansje op het veiligstellen van een toetje: nacompetitie. De andere Kanaalstreek-club, TEVV, is zeker van nacompetitie. Echter, dit is de nacompetitie om degradatie te voorkomen. Directe concurrent Rolder Boys bleek te sterk, waardoor de Mondkers alleen nog na verlenging van het seizoen het eersteklasser-schap veilig kunnen stellen. In de tweede klasse deed Valthermond zeer goede zaken: de blauw-witten wonnen van GVAV-Rapiditas. Omdat de nummers 1 tot en met 3 in de eindstand een periodekampioenschap wonnen, nemen de Mondkers de derde periode van kampioen GRC Groningen over. Kortom, Harris Huizingh kan zijn mannen klaar gaan stomen voor de strijd om een plaats in de eerste klasse.

Zondagvoetbal, derde klasse
Voor SC Stadskanaal wordt het volgende week spannend. De Knoalsters rolden HODO (0-6) op en gaan nu aan kop in de derde periode. Winst tegen Raptim volstaat voor het afdwingen van promotiewedstrijden. Maar dat zal geen gemakkelijke opgave zijn: Raptim is de kampioen en geeft ook in de derde periode niets weg. Samen met Stadskanaal en Zwartemeer hebben de Coevordenaren 21 uit 8. Aan de onderkant van de ranglijst heeft Ter Apel ’96 nog steeds kans op het ontlopen van de nacompetitie. Zelf wonnen de rood-zwarten van Sleen, terwijl concurrent CEC verloor. De bewoners van het grensdorp (twaalfde, 27 uit 25) staan twee punten achter CEC, dat nu op een veilige tiende plaats (29 uit 25) staat. Overigens staat er volgende week een interessante wedstrijd op het programma, want CEC speelt tegen Musselkanaal, dat met een elfde plaats (28 uit 25) ook nog niet veilig is. De groenhemden wonnen met 1-0 van Zuidwolde en grepen hiermee hun laatste strohalm. Volgende week winnen van CEC betekent dat de mannen van Bernd van Bolhuis door het oog van de naald kruipen en dat Ter Apel ’96 de nacompetitie moet spelen. 

Zondagvoetbal, vierde en vijfde klasse
Een treetje lager, in de vierde klasse C, is het Westerwolde niet gelukt de nacompetitie te halen. De Vlagtwedders verloren ruim van kampioen SVZ, waardoor winst in derde periode niet meer haalbaar is: de ploeg uit Zeijen is nu ook periodekampioen, maar de vrijkomende plaats in de nacompetitie zal worden ingenomen door HFC ’15. Aan de onderkant van 4C wacht Pekelder Boys een ‘alles-of-niets-wedstrijd’ tegen BATO: de Pekelders speelden gelijk tegen Zuidlaarderveen, waardoor ze nu tiende staan. BATO, tegenstander van komende zondag heeft een gelijk aantal punten. Alleen winnen is genoeg om volgende week al te kunnen zeggen dat Pekelder Boys ook na de zomer vierdeklasser is.
Op het laagste niveau gaat Sellingen vrolijk verder met het scoren van veel doelpunten: THOS werd met 9-0 aan de kant gezet, waardoor de nacompetitie in beeld blijft. Volgende week winnen van SPW is hiertoe een vereiste. In dat geval gaan de geel-zwarten mogelijk als periodekampioen de nacompetitie in. En anders is er altijd nog de mogelijkheid tot het vervangen van de kampioen: Wedde of WEO. 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Annen en Jouke Jan Meertens zetten samenwerking voort

Annen en Jouke Jan Meertens gaan ook in het seizoen 2022-2023 met elkaar door.

Knoalster naar FC Dordrecht

Verdediger Glenn Bijl van Jong FC Groningen wordt de rest van het seizoen verhuurd ...

Jeugdteam Kanaalstreek overweegt Italië

Afgelopen woensdag begon de voorbereiding van het Jeugdteam Kanaalstreek. Nadat men afgelopen zomer het ...