Gieterveen komt niet verder dan remise tegen Roswinkel

GieterveenGieterveen heeft verzuimd om de tweede plek in de vijfde klasse F over te nemen van Eext. De Eexter Ossen verloren van kampioen HOC, waardoor winst op Roswinkel zou hebben volstaan om de gewilde tweede plaats over te nemen. Het duel op sportpark ‘De Hoogkaamp’ eindigde echter in 2-2 en daar mochten de Gieterveners qua scoreverloop niet eens over klagen.

Aangepaste opstelling
De intenties van de thuisploeg waren helder: de tegenstander bij de strot grijpen en niet meer loslaten. De eerste twintig minuten waren dan ook duidelijk voor de thuisploeg, maar zoals vaker dit seizoen werd de score niet geopend. Door het grote aantal blessures in de selectie stond Jesse Nijhuis voor het eerst dit seizoen in de spits. Nijhuis deed dit zeker niet onverdienstelijk, maar was wat ongelukkig in de afwerking. Keeper Van Dijken had zich tot op dat moment nog geen enkele keer hoeven in te spannen.

Gedragen door de wind
Omdat de goal niet viel, kwam Roswinkel steeds iets beter in de wedstrijd. De eerste grote kans werd bij de tweede paal over het doel gekopt, maar even later was het wel raak. Een vrije bal kwam terecht op het hoofd van Bart Huizingh. Hij leek de bal verkeerd te raken en recht omhoog te koppen, maar gedragen door de wind viel hij over Van Dijken: 0-1.

Dubbele achterstand
In de tweede helft een gelijk verloop. Gieterveen was voetballend beter, maar streed tegen een efficiënt Roswinkel, dat verdedigend haar zakjes goed voor elkaar had. De thuisploeg kwam maar met moeite door de verdediging heen en was niet scherp genoeg voor de goal, waardoor Roswinkel bleef vechten voor de drie punten. Het kwam zelfs verder op voorsprong. Een vrije bal vanaf bij de cornervlag werd ingekopt door Jens Bulle: 0-2. Vanaf dit moment ging Gieterveen vol op de aanval spelen.

Aansluitingstreffer
Mentink kwam erin als laatste man, waardoor Niek Drent in de spits ging spelen. Vanaf dit moment ontstonden er een handvol kansen voor de thuisploeg. Het was al snel Weerts die 1-2 maakte na aangeven van Niek Drent. Echter, door de één op één situatie achterin waren de counters van Roswinkel bij vlagen ook erg gevaarlijk. Sterker nog: de bezoekers hadden een penalty verdiend, maar doordat de spits toch nog besloot te schieten werd de voordeelregel toegepast, waar hij uiteindelijk niets aan had.

Gelijkmaker
Gieterveen kwam er een aantal keer gevaarlijk door, maar de laatste pass was vaak te zwak om tot een echte kans te komen. Het was dezelfde Weerts die nog met een knap schot de 2-2 inschoot, maar een echt slotoffensief bleef daardoor uit. Hierdoor stond er na negentig minuten een gelijke stand op het scorebord, waar beide ploegen weinig aan hebben. Voor Roswinkel is het seizoen in principe voorbij, waar Gieterveen moet hopen op een uitglijder van Eext tegen EEC om alsnog de tweede plek te kunnen veroveren.