TransferTalk: WKE shopt in de Kanaalstreek

Transfer_TalkJaarlijks veranderen diverse spelers én trainers in de zomerstop van club. FC Kanaalstreek zal de komende periode zoveel mogelijk van deze mutaties proberen te vermelden. De nadruk ligt op proberen, want de ervaring leert ons twee dingen: er zijn heel veel spelers en trainers die van club wisselen (dus is het amper bij te houden) én over het algemeen wordt er meer gepraat over overschrijven dan dat er daadwerkelijk overgeschreven wordt…

Acht (oud-)Kanaalstreek-spelers naar WKE
Na het faillissement van Topklasser WKE werd snel duidelijk dat de Emmer club een doorstart zou gaan maken in de vijfde klasse van het zondagvoetbal. Met het einde van het huidige seizoen in beeld krijgt de selectie van WKE langzaam maar zeker vorm. In haar zoektocht naar spelers is de club ook actief in de Kanaalstreek. Op dit moment hebben al acht (!) spelers met een verleden in de Kanaalstreek ‘ja’ gezegd tegen de club van trainer Pascal Mulder. Het grootste deel van de spelers kwam in het verleden al uit voor de Emmenaren, en speelt nu bij TEVV.

Ronny Zwikker begon het seizoen bij de eersteklasser, maar stopte kort na de winterstop bij de club uit Tweede Exloërmond. Zoals ongetwijfeld bekend is de verdediger afkomstig uit een echt WKE-gezin en is de overstap volgens verwachting. Zwikker speelde in het verleden ook al voor de oranjehemden. Dat geldt ook voor Henk Bakker. Sterker, de aanvaller maakte tot het faillissement deel uit van de selectie van WKE. De tweede seizoenshelft speelde Bakker bij TEVV, maar nu de mogelijkheid zich voordoet, keert hij terug op het oude nest: “Bij TEVV blijven was wel een optie, want ik ben hier heel goed ontvangen, maar nu WKE een doorstart maakt wil ik daar onderdeel van zijn. WKE is mijn club ik wil bijdragen aan een nieuwe opmars!”

Een speler die ook een verleden bij zowel WKE als TEVV heeft, is Michel van Brink. De aanvaller had een aandeel in de promotie van de Mondkers naar de eerste klasse, maar besloot zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. Toch lijkt Van Brink het spelletje te missen, want hij maakte bekend zijn rentree te gaan maken bij WKE, waar hij in het seizoen 2012-2013 speelde. Het lijkt overigens wel druk te worden in de aanval van WKE, want van Valthermond komt erkend doelpuntmaker Edwin Drenth over.

Drenth, die vorig seizoen 39 keer raak schoot en kopte voor de toenmalig derdeklasser, speelde dit seizoen een marginale rol bij de blauw-witten. Door omstandigheden kwam de aanvaller amper in actie en scoorde hij slechts één keer: “WKE is natuurlijk een fantastische en roemruchte club! Maar de voornaamste reden is mijn toezegging aan Ronny Zwikker en Michel van Brink.” Deze drie mannen spraken namelijk af ooit nog een jaar gezamenlijk voor een club uit te gaan komen: “Eindelijk komt het er nu van. Tel daar bij op dat Dennis Kruise verzorger wordt en er met Pascal Mulder een trainer is aangetrokken waar ik altijd al mee heb willen werken en het plaatje is compleet.”

Tot slot kiezen ook Wim Kok, Ayhan Bas en Fernando Slagveer voor de Emmenaren. Met Kok trekt WKE één van de betere keepers van de Kanaalstreek aan. De goalie is een vaste waarde bij de blauw-gelen en bijna wekelijks hoort hij bij de uitblinkers van de ploeg die nog tegen degradatie knokt. Dat doet hij sinds kort samen met Fernando Slagveer, die net als Henk Bakker na het faillissement van Emmen naar Tweede Exloërmond verhuisde. Ayhan Bas maakte deze gang al eerder:  de aanvaller is bezig aan zijn tweede seizoen bij TEVV.

Naast Edwin Drenth is er nog een ‘vreemde eend in de bijt’, dat wil zeggen: een speler die niet afkomstig is van TEVV. Van Titan komt Hendrik Kreeft over. Voor de Nieuw-Weerdingers is het de derde speler die naar de degradatie naar de derde klasse kiest voor een vertrek bij de club. Eerder namen Bennie Jeurissen en Sonny Koops deze beslissing. 

Ben jij, of ken jij een speler die van club gaat wisselen? Tip de redactie via: redactie@fckanaalstreek.nl

Tags:

  • Show Comments (0)

  • T v.d. Veen

    W K E komt weer terug binnen 5 jaar weer H.Klasse
    Al vast veel geluk in wijsheid

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Tussenstand FC Kanaalstreek Eredivisietoto na speelronde 11

Tussenstand van de FC Kanaalstreek Eredivisietoto na speelronde 11.

TransferTalk: leegloop bij Gasselternijveen

Jaarlijks veranderen diverse spelers én trainers in de zomerstop van club. FC Kanaalstreek zal ...

TEVV de sterkste op ORGON-toernooi

In Barger-Oosterveld ging TEVV verder waar het in het voorjaar mee was gestopt: winnen. ...