Hiske de Vries: “Wij kunnen alleen maar verliezen”

pekelder-boys1Niet vaak zal een strafschoppenserie zoveel stof hebben doen opwaaien als de serie die volgde na de wedstrijd tussen DSC ’65 en Pekelder Boys. Inzet van de wedstrijd: een plaats in de vierde klasse. Na 210 minuten waren beide ploegen nog steeds in balans (1-1 en 1-1, ook na verlenging) en dus moesten strafschoppen de beslissing brengen. Dit gebeurde ook. Maar DSC ’65 stelde vraagtekens bij de gang van zaken en diende beroep in. Hiske de Vries, trainer van Pekelder Boys denkt er het zijne van: “Voor ons kan het alleen maar nadelig uitpakken.”

De situatie? Nadat de stand na het nemen van vijf strafschoppen per team nog gelijk was, besloot scheidsrechter Boland de eerste strafschopnemer weer naar voren te roepen. De spelregels van KNVB stellen dat in dat geval een zesde speler plaats moet nemen achter de bal. Over het afwijken van de regels was volgens De Vries overeenstemming.

Aanvoerders
Wat er volgens De Vries gebeurde was het volgende: “Voordat de strafschoppenreeks begon, overlegden beide aanvoerders met scheidsrechter Boland. Die drie mannen waren het met elkaar eens. Dus dan is het voor mij wat raar dat er dan een dag later teruggekomen wordt op zo’n afspraak.” Overigens is De Vries zich er goed van bewust dat de gang van zaken afweek van de regels: “Maar wanneer geen van de partij daar problemen mee heeft, dan is er in ieder geval sprake van gelijke omstandigheden.”

Hiske de Vries vreest de beslissing van de KNVB...
Hiske de Vries vreest de beslissing van de KNVB…

Knap vervelend
Maar zoals bekend ging de ploeg uit Dalerveen daags na de nederlaag in verweer bij de KNVB. “Natuurlijk is het allemaal grappig, zo’n bijzondere gang van zaken. Maar wanneer je er zelf onderdeel van bent is het knap vervelend”, aldus De Vries. Overigens is de oefenmeester in zijn geheel niet bijzonder te spreken over het optreden van scheidsrechter Boland: “Gedurende de wedstrijd was hij best druk met zaken rond het veld. Zo ging hij in discussie met toeschouwers en was hij van mening dat er in de dug-out verplicht gezeten moest worden. Mijn elftalleider werd als een hond naar zijn plaats gestuurd.”

Zomerstop
Al met al dus een vervelende avond voor de man die zijn eerste jaar als hoofdtrainer achter de rug heeft: “Zo maak je van alles mee!” Toch rekent De Vries erop dat het hele gebeuren met een sisser afloopt en dat voor zijn team de zomerstop is aangebroken: “Ik verwacht dat wij gewoon klaar zijn. Mijn jongens hebben gevochten en gestreden en uiteindelijk na een zinderende penaltyreeks gewonnen! Wanneer de KNVB een andere beslissing neemt, dan is de sportiviteit wat mij betreft ver te zoeken.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

EEC stopt met voetballen in standaardklasse zondagvoetbal

Volgend jaar zal EEC niet meer uitkomen in de standaardklasse van het zondagvoetbal.

Nieuwbouw voor Gieten, mogelijk kunstgras

De gemeente Aa en Hunze gaat onderzoeken of er een kunstgrasveld bij v.v. Gieten ...

Bekerindelingen ook bekend

Nadat op een eerder moment al bekend werd gemaakt welke clubs elkaar gaan ontmoeten ...